Nogomet
Nogomet

VIDEO Evo zašto je Hajduk smijenio Nikolu Kalinića: Nezadovoljstvo buja već neko vrijeme

Nikola Kalinić dobio je otkaz na funkciji sportskog direktora Hajduka.

Nikola Kalinić izdržao je samo 106 dana na funkciji sportskog direktora Hajduka, a onda mu je uprava splitskog kluba uručila otkaz.

Reporter Ivan Kaštelan za Dnevnik Nove TV javio se iz Splita te objasnio kako postoje najmanje dva razloga zbog kojih se Hajduk odlučio za smjenu.

Kalinić se nije toliko bavio izlaznim transferima, koliko su to u klubu očekivali. Prodao je tek Emira Sahitija u HSV za nešto više od milijuna eura, dok nije uspio realizirati toliko očekivani transfer Rokasa Pukštasa na kojem se očekivala višemilijunska zarada.

Težak je to udarac za ionako praznu poljudsku blagajnu, ali to nije jedini razlog zbog kojeg su Kaliniću uručili otkaz. U Hajduku smatraju da je svojim javnim nastupima naštetio klupskom ugledu, a isto tako nisu zadovoljni ni njegovom komunikacijom unutar kluba.

Kako god bilo, bit će zanimljivo čuti i Kalinićevu stranu priče. On je najavio da će se oglasiti nakon najvećeg hrvatskog derbija između Dinama i Hajduka na Maksimiru, dok je predsjednik Ivan Bilić poručio da će novog sportskog direktora predstaviti već idući tjedan.

Tko će to biti, saznat ćemo najkasnije idućeg tjedna. To sigurno neće biti Hrvoje Vuković čije se ime pojavilo u kuloarima, već stranac...

Kalinić poslao kratku poruku nakon smjene: Uprava pronašla zamjenu, to neće biti bivši hajdukovac

Rakitić otkrio tko je bio presudan u njegovu dolasku u Hajduk: "Završni poticaj došao je od..."

Cristiano tražio Kovu kraj sebe u Arabiji i nudio mu ogromnu lovu, a sad je stigao Guardiolin odgovor