Nogomet
Nogomet

Hajduk praktički doznao ime suparnika u 2. kolu kvalifikacija za Europsku ligu

Nogometaši Ventspilsa upisali su uvjerljivu pobjedu u prvoj utakmici 1. kola kvalifikacija za Europsku ligu i stigli na korak od obračuna s Hajdukom.

Logo Ventspilsa (Screenshot)

Nogometaši latvijskog Ventspilsa slavili su u prvoj utakmici 1. kola kvalifikacija za Europsku ligu protiv albanske Teute s visokih 3:0. Rezultatski uvjerljiva pobjeda ostvarena je u samoj završnici susreta, kada je Ventspils postigao dva gola i tako stigao na mali korak do okršaja s Hajdukom. 

Sergijčuk je doveo domaćina u vodstvo u 5. minuti prvog poluvremena, a onda se rezultat nije mijenjao sve do 78. minute kaada je Ulimbasevas povisio na 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Ajegun u 88. minuti.

Statistički gledano Teuta nije bila ništa lošiji suparnik u ovom dvoboju. Uputila je samo jedan udarac manje prema golu Ventspilsa (13-12), te jedan manje u okvir gola (4-3).

Podsjetimo, Hajduk će igrati s boljim iz ovog dvoboja u 2. kolu kvalifikacija. Splićani su u utorak slavili na Malti kod Gzire 2:0 i samo ih nekakvo čudo može zaustaviti na putu do 2. kola kvalifikacija.

Luis Figo otkrio: "Promijenio bih mnoge pogrešne odluke. Ronaldo nije ambiciozan"