Nogomet
Nogomet

Englezi nestrpljivo iščekivali debi Vatrenog u rušenju Cityja: "Ovo je Oršićev efekt"

Mislav Oršić upisao je prve minute u dresu Southamptona.

Mislav Oršić (Foto:Afp)

Nogometaši Southamptona senzacionalno su osigurali plasman u polufinale engleskog Liga kupa. Pobijedili su Manchester City s 2:0, a hrvatski nogometni reprezentativac Mislav Oršić upisao je prve minute u dresu Svetaca.

Pep Guardiola izveo je najjači sastav protiv engleskog fenjeraša, ali čak ni ubojiti Erling Haaland nije mogao ništa napraviti. Ostali su Građani bez udarca u okvir vrata, a Southampton je s dva brza pogotka u prvom poluvremenu nagovijestio veliku pobjedu.

Hrvatski nogometaš Duje Ćaleta Car odigrao je svih 90 minuta, a novopridošlo pojačanje iz Dinama, Oršić, ušao je u igru u 83. minuti.

Oršić debitirao u senzacionalnoj pobjedi Southamptona: Srušili City za polufinale Liga kupa

Među engleskim, ali i hrvatskim navijačima s nestrpljenjem se iščekivao Oršićev debi u dresu engleskog kluba. Nathan Jones, trener Southamptona, pripremio je Oršića za ulazak, ali ga i koji trenutak kasnije poslao na klupu, što je izazvalo opće čuđenje među navijačima na društvenim mrežama.

No u 83. minuti Oršić je, napokon, ušao na teren i zaradio ovacije Southamptonovih navijača. Nije mogao puno toga pokazati u kratko vrijeme, ali uskoro bi trebao dobiti veću minutažu.

Hrvati priredili senzaciju u talijanskom Kupu: S igračem manje izbacili Milan

Prvu će priliku imati već ovog vikenda, kada Sveci gostuju kod Evertona u sklopu 20. kola engleske Premier lige.

Kada je sudac označio kraj susreta, mnogi su na Twitteru zaključili da je ova pobjeda, koja je označila kraj negativne serije rezultata, "Oršićev efekt".