Nogomet
Nogomet

VIDEO Kovačić oduševio Engleze, a svi izdvajaju jedan detalj: Izigrao je Modrićeva nasljednika

Mateo Kovačić odigrao je sjajnu utakmicu kao kapetan Chelseaja u Ligi prvaka protiv Borussije.

Mateo Kovačić (Foto:Afp)

Chelsea, predvođen kapetanom Mateom Kovačićem, osigurao je plasman u četvrtfinale Lige prvaka. U uzvratnom su susretu pobijedili Borussiju Dortmund i s ukupnih 2:1 prošli dalje.

Za pobjedu su zabili Raheem Sterling i Kai Havertz, a drugi pogodak londonske momčadi s bijele točke žestoko je razbjesnio goste iz Njemačke. Ipak, nakon utakmice dosta se priča o dobroj igri hrvatskog nogometnog reprezentativca.

Kovačić se zadržao na travnjaku sve do 83. minute, oduševio je trkom i zalaganjem na terenu, a u redovima londonske momčadi najviše je puta oduzeo loptu protivnicima: 

Brojne pohvale na račun Vatrenog

"Naš hrvatski ratnik. Mateo Kovačić briljantan je nogometaš", napisao je jedan navijač Bluesa na Twitteru, a drugi dodao:

"Kovačić je uništio vezni red Borussije Dortmund, kao i obično. Čarobnjak iz veznog reda."

Borussia sipa gnjev nakon ispadanja iz Lige prvaka: "Svi su vidjeli što je napravio"

"Najbolji igrači bili su Kovačić i Chilwell. Dominirali su sredinom i lijevim krilom", napisao je treći navijač.

"Nije slučajnost da je u posljednje dvije utakmice, u kojima je Kovačić startao, Chelsea pobijedio. Kada on igra s Enzom Fernandezom u veznom redu, to čini razliku", napisao je engleski novinar Frank Khalid.

Svi izdvajaju jedan potez Kovačića

"Svaki igrač s kojim sam pričao rekao je da mrzi igrati protiv Kovačića", kazao je bivši engleski nogometaš Joe Cole za BT Sport pa dodao:

"Možete imati Messija, Maradonu i ostale u svojoj momčadi, ali ako nemate igrača koji vas može izvući iz presinga, u problemima ste."

Jedan navijač Bluesa na Twitteru je izdvojio zanimljivu situaciju sa susreta u kojoj je Kovačić nasamario Judea Bellinghama, jednog od najpoželjnijih igrača svijeta, za kojeg se predviđa da bi mogao naslijediti Luku Modrića u dresu Real Madrida.

Uručio otkaz Biliću i za 20 minuta predstavio novog trenera: Evo koliko će Hrvat dobiti za otkaz

"Mateo Kovačić doslovno je smanjio vrijednost Judea Bellinghama za 70 milijuna funti."

Kompilaciju najboljih poteza Kovačića na utakmici možete vidjeti OVDJE.