Nogomet
Nogomet

Velika pobjeda protiv izravnog rivala: Kovačev Eintracht drugi u Bundesligi!

Nogometaši frankfurtskog Eintrahcta osvojili su vrijedna tri boda i privremeno se pozicionirali iza nedodirljivog Bayerna.

Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta, koje vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, izbili su na drugo mjesto ljestvice njemačkog prvenstva zahvaljujući 2:0 (1:0) domaćoj pobjedi protiv Borussije iz Mönchengladbacha u prvom susretu 20. kola.

Strijelci za Eintracht bili su Kevin Prince Boateng (43) i Luka Jović (90+2). Ante Rebić igrao je za domaće do 61. minute.

Eintracht je u nizu od pet prvenstvenih utakmica bez poraza. Zadnji ih je pobijedio vodeći Bayern s minimalnih 1:0 u prosincu prošle godine. Nakon toga uslijedile su pobjede protiv HSV-a, Wolfsburga i Borussije Mönchengladbach te remiji protiv Schalkea i Freiburga.

Eintracht sada ima 33 boda, 14 manje od vodećeg Bayerna, a dva više od Bayera iz Leverkusena, Schalkea 04, RB Leipziga i Borussije iz Mönchengladbacha koji drže pozicije od trećeg do šestog mjesta. 

Konkurenti Eintrachta za drugo mjesto igraju u subotu i nedjelju. Bayer se susreće s Mainzom, Schalke ide u goste Stutgarttu, a RB Leipzig dočekuje HSV. Dortmundska Borussia koja ima tri boda manje od Eintrachta dočekuje Freiburg, dok vodeći Bayern na domaćem terenu igra protiv Hoffenheima.

Rezultati by SofaScore