Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Peta utakmica bez poraza

Velika pobjeda protiv izravnog rivala: Kovačev Eintracht drugi u Bundesligi!

Nogometaši frankfurtskog Eintrahcta osvojili su vrijedna tri boda i privremeno se pozicionirali iza nedodirljivog Bayerna.

Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta, koje vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, izbili su na drugo mjesto ljestvice njemačkog prvenstva zahvaljujući 2:0 (1:0) domaćoj pobjedi protiv Borussije iz Mönchengladbacha u prvom susretu 20. kola.

Strijelci za Eintracht bili su Kevin Prince Boateng (43) i Luka Jović (90+2). Ante Rebić igrao je za domaće do 61. minute.

Eintracht je u nizu od pet prvenstvenih utakmica bez poraza. Zadnji ih je pobijedio vodeći Bayern s minimalnih 1:0 u prosincu prošle godine. Nakon toga uslijedile su pobjede protiv HSV-a, Wolfsburga i Borussije Mönchengladbach te remiji protiv Schalkea i Freiburga.

Eintracht sada ima 33 boda, 14 manje od vodećeg Bayerna, a dva više od Bayera iz Leverkusena, Schalkea 04, RB Leipziga i Borussije iz Mönchengladbacha koji drže pozicije od trećeg do šestog mjesta. 

Konkurenti Eintrachta za drugo mjesto igraju u subotu i nedjelju. Bayer se susreće s Mainzom, Schalke ide u goste Stutgarttu, a RB Leipzig dočekuje HSV. Dortmundska Borussia koja ima tri boda manje od Eintrachta dočekuje Freiburg, dok vodeći Bayern na domaćem terenu igra protiv Hoffenheima.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider