Nogomet
Nogomet

Hazard objavom na društvenim mrežama završio sva nagađanja oko nastavka karijere

Eden Hazard okončao je karijeru

Antonio Rüdiger, Luka Modrić i Eden Hazard (Foto:Afp)

Belgijska nogometna zvijezda Eden Hazard službeno je zaključio sportsku karijeru objavom u utorak na društvenoj mreži Instagram.

Nakon 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam završiti karijeru profesionalnog nogometaša, napisao je Hazard na Instagramu nakon što nije uspio pronaći novog poslodavca na tržištu.

Najveći promašaj Reala pronašao klub: Vraća se u grad gdje je igrao najbolji nogomet karijere?

"Nogomet mi je omogućio da ispunim svoje snove, zabavljao sam se na travnjacima diljem svijeta. Tijekom karijere upoznao sam mnoge izvanredne trenere, igrače i suigrače. Želio bih svima zahvaliti, svi će mi nedostajati", napisao je. i nastavio odavati počast svojoj obitelji i obožavateljima.

Tridesetdvogodišnji krilni napadač odigrao je 126 utakmica za Belgiju i postigao 33 gola, a tijekom klupske karijere nosio je dresove Lillea, Chelseaja i na kraju Real Madrida.

Hazardu je krajem prošle sezone istekao ugovor s Realom, no nije se pretjerano proslavio unatoč osvojena dva naslova državnog prvaka i naslovu u Ligi prvaka (2021./22.).Od dolaska u kraljevski klub u srpnju 2019. godine odigrao je ukupno 76 utakmica i postigao samo sedam golova zbog brojnih ozljeda i nepovjerenja trenera.

Real Madrid otpustio Edena Hazarda: Bacili su 100 milijuna eura u vjetar

Bivši kapetan belgijske reprezentacije najveći je trag ostavio u Chelseaju za koji je igrao od 2012. do 2019. godine. Za modre iz Londona odigrao je ukupno 352 utakmice i upisao 110 golova uz 92 asistencije.Na Otoku je dvaput osvojio naslov državnog prvaka, a s Chelseajem je dvaput osvojio i Europsku ligu. Osvojio je još jednom FA kup i Liga kup.

Krilni napadač, koji je predstavljao Belgiju na tri svjetska i dva europska prvenstva, profesionalnu karijeru započeo je u Lilleu s kojim je u sezoni 2010./11. osvojio domaću dvostruku krunu. Za francusku momčad upisao je 194 nastupa i postigao 50 golova.