Nogomet
Nogomet

VIDEO Ludnica na splitskoj rivi: Igrači Hajduka stigli na krovu busa s bakljama, dočekali ih deseci tisuća navijača

Nogometaši Hajduka pobijedili su Rijeku s 3:1 i osvojili Hrvatski nogometni kup.

Galerija

Nakon devet godina čekanja nogometaši Hajduka osvojili su Rabuzinovo sunce. U finalu Hrvatskog nogometnog kupa pobijedili su Rijeku s 3:1 i razveselili navijače koji su provalili na travnjak nakon posljednjog sučevog zvižduka.

Okružili su navijači svoje ljubimce, izgrlili ih, izljubili, ali i skinuli "do gola". Ostali su nogometaši Hajduka bez dresova, hlačica, kostobrana i štucni. Oni najsretniji, ali i najspretniji uspjeli su dohvatit suvenir s finala Kupa kojeg će još dugo vremena pamititi.

Spektakularan doček na Rivi

Deseci tisuća ljudi okupili su se na splitskoj Rivi gdje su se spojili oni koji su stigli s Poljuda s navijačima koji su tamo gledali utakmicu na velikom ekranu.

Autobus s igračima se teško probijao do same rive, a onda kad su stigli nastala je nova ludnica. Marko Livaja i dio suigrača vozio se na krovu autobusa, imali su upaljene bengalke, a navijači su ih oduševljeno pozdravljali.

Dolaskom hajdukovaca na rivu započeo je slavljenički program. Prvo je pred navijače izašao trener Valdas Dambrauskas, a potom su na pozornicu izlazi jedan po jedan nogometaš.

Melnjak, bivši igrači, Rabuzin...

Posebno je oduševljenje nastalo kad je pred navijače izašao dvostruki strijelac Dario Melnjak. Na kraju je stigao kapetan Lovre Kalinić s peharom, a u tom trenutku nastala je potpuna ludnica.

S nogometašima Hajduka na pozornici su bili i Kristian Dimitrov i Ivan Dolček, igrači na posudbi, ali i dva bivša hajdukovca, Mario Vušković i Stanko Jurić.

Igrači Hajduka stigli na splitsku rivu

Reakcije navijača Hajduka nakon pobjede

Navijači Hajduka na splitskoj rivi

Provala navijača na travnjaka pokvarila je planove organizatora oko dodjele medalje. Morali su ceremoniju preseliti na zapadnu tribinu Poljuda, odnosno u svečanu ložu.

Sve je eruptiralo onog trenutka kad je predsjednik HNS-a, Marijan Kustić predao Rabuzinovo sunce kapetanu Hajduka Lovri Kaliniću. 

Ludnica na rivi

Pale se baklje

Gomila navijača na rivi