Nogomet
Nogomet

Direktor Zvezde poželio Dinamo u Ligi prvaka pa objasnio tenk: ''Arsenal ima top, koja je razlika?''

Drugu godinu zaredom srpski prvak Crvena zvezda igrat će u elitnom europskom natjecanju Ligi prvaka, a direktor kluba Zvezdan Terzić volio bi u skupini zaigrati s hrvatskim prvakom Dinamom.

Zvezdan Terzić (GOL.hr)

Galerija

Crvena zvezda i Young Boysi su na Marakanu odigrali 1:1, a kako je prva utakmica završila 2:2, beogradski klub je prošao dalje zbog više golova u gostima.

Ždrijeb je na programu u četvrtak, a Terzić ima jednu specijalnu želju.

''Nemamo želje, ali bih volio da dobijemo Dinamo, samo da bismo pokazali na terenu tko je bolji. Mislim da je Zvezda najbolji i najveći klub u regiji. Sigurno je da bi taj meč izazvao predigre van terena koje nemaju veze sa sportom, a koje bih volio da izbjegnemo. No, mislim da navijači žele gledati najveće klubove i igrače, da vide spektakl - da vide Bayern, Juventus, Real... Narod je željan velikih utakmica'', izjavio je Terzić te se osvrnuo na pompu oko tenka:

''Mislim da je napravljena prevelika pompa oko te priče s tenkom. Pogotovo oni koji su imali negativnu konotaciju povodom tog pisanja. Tenk kao tenk imate i u Moskvi na stadionu CSKA. Zamislite, u grbu Arsenala imate top. Što da mi sad donesemo odluku te u grb umjesto zvijezde stavimo tenk? Koliko bi bilo zlonamjernih komentara. A Arsenal može imati top. Kakva je razlika između topa i tenka? Čuo sam se s ljudima iz Uefe oko toga i nisu tome pridali nikakvu važnost'', objasnio je direktor Zvezde.

Crvena zvezda je povela u 59. minuti preko Vukmanovića, a gosti su izjednačili autogolom Ben Nabouhanea u 82. minuti.

No, Zvezda je zadržala taj rezultat i pronaći će se u ždrijebu Lige prvaka, gdje će biti u četvrtoj jakosnoj skupini, dok će Dinamo biti u trećoj.

Slavlje ili rat? Igrači Zvezde sa šljemovima u oklopnom vozilu paradirali Beogradom, navijači pjevali četničke pjesme