Nogomet
Nogomet

Dinamove šanse narasle: Čačić se ohrabrio i mijenja taktiku, Modrima igra samo pobjeda

Dinamo večeras dočekuje Salzburg u 4. kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Salzburg stiže u Zagreb kao blagi favorit. Za malu nijansu. Takve su barem procjene domaćih kladionica. Na pobjedu Dinama koeficijent je 2,80, a na pobjedu Salzburga 2,70.

Luka Modrić uvršten među 100 najboljih u povijesti, ali daleko je od Top 10: Mnogi neće biti zadovoljni ljestvicom

Austrijanci su na svojem stadionu bili puno veći favoriti, pobjedu Salzburga kladionice su plaćale 1,8, a Dinama i do 5.

Salzburg je na kraju i pobijedio, ali tijesno, jedva 1:0. Djelomično je i to razlog zbog čega je koeficijent ovaj put puno uravnoteženiji.

Ako pogledate Salzburgove rezultate ove sezone u austrijskoj ligi i Ligi prvaka, ne može se reći da se radi o domaćinskoj momčadi. Salzburg podjednako dobro igra i kod kuće i na stranim terenima. Dosadašnji rezultati to jasno pokazuju.

Dinamo u Maksimiru opasniji

Ni kod Dinama situacija po tom pitanju nije bitno drukčija u domaćem prvenstvu, no Liga prvaka ipak je druga priča. Dinamo nije osvojio bodove u gostima u Ligi prvaka od 1998. i pobjede nad Ajaxom. Jasno je da je Dinamo u Maksimiru pred svojim navijačima jači i opasniji.

Ta činjenica sigurno utječe na formiranje koeficijenta, no sigurno je utjecala i utakmica u Salzburgu, a tamo domaćin ipak nije bio toliko dominantan kako se očekivalo.

Počnite već jednom graditi taj stadion: Priča i lažnih obećanja svima je preko glave

Dinamo nije odigrao bogzna kako dobro, veći dio utakmice bio je suzdržan i bojažljiv, no i takav je lako mogao do neriješenog rezultata. U završnici utakmice Austrijance su spasili vratar i Fortuna.

Drmić je prvo propustio zabiti zicer, a onda mu je poništen pogodak zbog malog zaleđa. U toj akciji Drmić se zapravo vraćao iz zaleđa prema svojim vratima i ostao je kratak za pola koraka, što je bila velika sreća za Salzburg.

Austrijanci imali dosta sreće

Dojam je da bi Dinamo bolje prošao ili bi imao veće šanse za pozitivan rezultat da je odigrao malo hrabrije i ofenzivnije, da nije čekao da primi pogodak pa da se otvorio u zadnjih 15-20 minuta. Jer upravo je u tom razdoblju napravio više nego u cijeloj utakmici. Salzburg se u završnici provukao kroz iglene uši.

Stječe se dojam da Dinamo u Maksimiru ima dobru šansu pobijediti Salzburg ako odigra hrabrije. To je 50:50, a takve su i procjene kladionica. Sigurno ne slučajno.

Najava utakmice Dinamo - Salzburg

Prema najavama, može se zaključiti da će Čačić promijeniti taktiku, da će Dinamo nakon tri utakmice u Ligi prvaka zatvorenoj varijanti otvoriti karte i zaigrati ofenzivnije.

Čačić mijenja taktiku

Koliko ofenzivnije, to ćemo vidjeti, ali možemo očekivati da će Dinamo više napadati. I nije toliko bitno u kojoj će biti formaciji, puno je važnije da se postavi hrabrije i odlučnije krene naprijed. 

Najave su da će se Čačić ovaj put opredijeliti za svoje omiljene sustave 4-2-3-1 ili 4-1-4-1. U tom slučaju mjesto u postavi mogao bi pronaći i mladi Baturina.

Kako god, činjenica je da Modri remijem ne bi previše dobili, a pobjedom bi im se puno toga otvorilo. Ne samo put do trećeg mjesta već i prolaz u nokaut-fazu Lige prvaka. Stoga se može reći da je ovo Dinamova ključna utakmica u skupini. Pobjedom bi stigao na vrata raja.