Nogomet
Nogomet

Dinamova utakmica sezone: Rusi vrijede 11 milijuna više, ali jedna činjenica mogla bi ići Modrima u korist

Zoran Mamić ne želi svoju momčad stavljati u ulogu favorita, ali..

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Bilo da se radilo o Mislavu Oršiću koji je svojim pogotkom riješio još jedan derbi hrvatskog nogometa ili o kapetanu Arijanu Ademiju koji je još jednom nosio vezni red svoje momčadi do velike pobjede ili o mladom hrvatskom reprezentativcu Luki Ivanušecu koji odlično odradio obrambeni dio posla, a bio opasan u napadu... Dinamo je protiv Osijeka, uz Livakovića i Gvardiola imao praktički sve igrače na visokoj razini.

"Pa uvijek je lijepo zabiti gol u derbiju, ali najbitnije da smo mi pobijedili. Stvarno...prvenstvo je sad gosto, blizu bodovn, tako da smo stvarno sretni što smo pobijedili, odvojili se na tri boda i sad moramo ovako nastaviti dalje i na kraju osvojit prvenstvo'', rekao je Oršić, a Ademi je dodao:

Ćiro Blažević u Srbiji se cijepio ruskim cjepivom: "Sve više sličim Putinu, super je"

"Jednostavno, kad je ekipa na ovakvoj razini, onda to izgleda tako. Dobar sam ja, dobar je svatko drugi, tako da moramo nastaviti tim putem i ginut jedan za drugoga."

Pobjeda u super važnom HNL derbiju, Dinamo je tako odradio savršenu uvertiru za novu utakmicu u europskom proljeću. U četvrtak je na rasporedu prva utakmica 1/16 finala Europske lige na gostovanju u Rusiji kod Krasnodara.

"Očekuje nas teška utakmica u četvrtak, Krasnodar je odličan protivnik. Mi smo spremni i to je to'', kaže Ademi.

Hrvat spašava španjolskog prvoligaša od ispadanja: ''Želim biti dio reprezentacije, to je privilegija''

Krasnodarova momčad vrijedi 114 mil. eura, dakle, 11 milijuna eura više od Dinamove. A kraj polusezone ruskog prvenstva dočekao je na 7. mjestu s 11 bodova minusa za vodećim Zenitom, ali i samo 5 za trećeplasiranim Spartakom.

No, Rusi bi mogli imati problem s tim što prvenstvo još nije startalo, pa su posljednju natjecateljsku utakmicu odigrali gotovo prije dva mjeseca.

Hrvatski vaterpolisti razbili Nizozemce 17 razlike: Blizu su plasmana na Olimpijske igre

"Kad se igra tako prva službena utakmica nakon dugog vremena ni sam trener domaće momčadi ne zna što točno očekivati, tako da može biti i negativno, a može biti i bome i pozitivno'', rekao je Zoran Mamić.

Zoran Mamić ne želi svoju momčad stavljati u ulogu favorita, ali..

"Dat ćemo sve od sebe, a ako budu bolji ćemo čestitat, ali mi vjerujemo da mi možemo i da ćemo sve napravit da mi budemo ti koji ćemo ići dalje."

Kako je Dinamo izgledao protiv Osijeka, čini se da je u idealnoj formi za novi važan iskorak u Europi.

Više o