Nogomet
Nogomet

Dinamo umalo na klupi doveo legendu svjetskog nogometa

Nenad Bjelica pobijedio neka svjetska imena.

Klupa Dinama Foto: Ronald Goršić/Cropix

Galerija

Nenad Bjelica trebao bi uskoro potvrđen za novog trenera Dinama. Tijekom srijede vijest je procurila u javnost, a ostali su još, ako nisu već riješeni, sitni detalji koji su se trebali riješiti s berlinskim Unionom oko odštete koju je od njemačkog kluba dobivao Bjelica nakon otkaza iz prošle sezone.

Samo je to bila prepreka da Dinamo povratak Nenada Bjelice ne objavi još jučer. Sigurno je dakle da će Dinamo do subote i Lokomotive imati novog trenera, a hoće li on već tada sjediti na klupi ili na tribinama saznat ćemo i to vrlo skoro.

Ono što je sigurno je da će Plavi Bjelicu imati na klupi na utakmici protiv Monaca u srijedu na Maksimiru. Klub koji odlično igra ove sezone i koji je pobijedio Barcelonu u 1. kolu Lige prvaka definitivno je puno teži zalogaj od očekivanog nakon ždrijeba, ali očekuje se pozitivni šok u svlačionici te možda prvi bodovi u Europi.

Nakon što je procurila vijest o Bjelici, iz maksimirskih se izvora moglo saznati i kako su Dinamu bila nuđena velika imena. Pregovaralo se na tri strane, a neke od tih strana zvučna su imena svjetskog nogometa.

Umalo stigle legende

Fabio Cannavaro je bio ozbiljna opcija što je zaintrigiralo mnoge zbog mogućih okršaja s Gennarom Gattusom. Pojavilo se i, između ostalih, ime Ruuda van Nistelrooyja, bivšeg trenera PSV-a i aktualnog pomoćnika Ten Haga u Manchester Unitedu.

Na kraju je odluka pala na Nenada Bjelicu što je bila i najsigurnija opcija, čak i najlogičnija. Odagnani su strahovi navijačkih krugova zbog legendarne izjave o Dinamu kao korporaciji i prešlo se preko svega.

Bjelica je veliko pojačanje uprave Dinama, svlačionica je odmah dala palac gore i sve je spremno za povratak Plavih iz duboke krize.

Bio je hit u Dinamu, svi su pričali o njemu, spominjali se i Vatreni: "Zašto je on zakucan za klupu?"

VIDEO Dinamov najbolji strijelac: "Kako smo upali u krizu, tako ćemo i izaći. Svi znamo koliko muke..."

FOTO Poznati Hrvat pratio utakmicu Dinama iz prvih redova: Snimio je pjesmu o Hajduku