Nogomet
Nogomet

Dinamo ne staje s pojačanjima: Stigao igrač koji je bio u Barceloni i Romi!

Prošle je godine bio član španjolske U-19 reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Jan Oliveras (Foto:GNK Dinamo)

Dinamo ne staje s dovođenjima novih igrača. Za Modre je potpisao Jan Oliveras.

Modri su novog igrača predstavili na službenim stranicama.

Treći španjolski nogometaš u Dinamovoj povijesti, a drugi u razmaku od samo mjesec dana... Daroviti Jan Oliveras, nekadašnji član španjolske juniorske reprezentacije i dojučerašnji branič mlade momčadi Rome, novi je igrač Dinama. U maksimirski klub dolazi na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora.

Oliveras je ponajprije lijevi bek, ali može igrati i ofenzivnije, a po potrebi pokrivati kao središnji vezni. Nedavno je izašao iz tinejdžerskih godina, 7. srpnja navršio je okruglih 20, rođen je u Manresi, a nogometni put pomalo je podsjetio i na popularnog Danija Olma, miljenika Dinamovih navijača, prvog Španjolca u povijesti plavog kluba. I Oliveras je, kao i Olmo u dječačkim danima trenirao u Espanyolu, a s vremenom prešao u redove gradskog suparnika, Barcelone. Obojica su popularnu Barcinu školu, La Masiju, napustili sa 16 godina pri čemu je Olmo došao u Dinamo, a Oliveras u Romu.

Novi maksimirski branič dulje je od četiri godine proveo je u Barceloni, od 2016. do 2020. U Romi je nastupao za mladu, razvojnu momčad s kojom je u zadnje tri sezone osvojio Kup i dvaput bio doprvak.

Prošle je godine bio član španjolske U-19 reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Oliveras je, dakle, treći španjolski nogometaš u Dinamovoj povijesti. Led je probio maestralni Olmo koji je ovdje proveo pet i pol godina, a sljedeći Španjolac, 22-godišnji stoper Raul Torrente, aterirao je ovoga ljeta, početkom srpnja'', napisao je Dinamo.

Znate li kako je Brozović zaigrao za Vatrene? Priča je pomalo nevjerojatna

Nakon oproštaja Brozovića, oglasio se i Dalić: "Možemo samo reći hvala, svi koji razumiju nogomet znaju..."

Bivši dinamovac iskreno uoči okršaja za Ligu prvaka: "U ovom pogledu Qarabag je danas bolji od Dinama"