Nogomet
Nogomet

Dinamo blizu velikog pojačanja: Hajduk s Rakitićem i Džekom ne plaši Modre

Maksimirski izvori tvrde da u Dinamu nisu odveć zabrinuti događanjima u redovima najvećih hrvatskih konkurenata. Dapače, uvjereni su da opet imaju daleko najjaču momčad, bez obzira hoće li Ivan Rakitić prijeći u Hajduk, a možda iza njega i Edin Džeko.

Sergej Jakirović (Foto:Ronald Gorsic / CROPIX)

Kao što smo ekskluzivno već objavili na gol.hr-u, čini se da će slučaj Šotiček epilog dobiti na sudu. Kako saznajem, Dinamo je odlučio potražiti pravnu zaštiti i tužiti igračeva oca zbog izrečenih izjava. Na sudu će se saznati tko laže i maže, a tko govori istinu. Nije to bila jedina menadžersko-transferna situacija u Maksimiru posljednjih dana.

U Maksimiru šokirani izjavama oca mlade zvijezde: Dinamo uzvraća udarac i sprema tužbu!  

Saznajem da je bilo jako napeto i na relaciji Dinamovih čelnika sa zastupnicima Petra Sučića. Lukrativna ponuda novog talijanskog prvoligaša Coma nekima je očito jako zamirisala, pa su na sve načine pokušali doći do najodgovornijih Dinamovih ljudi, ponajprije članova Izvršnog odbora jer oni odlučuju o svakom poslu većem od 3 milijuna eura.

Napetost oko Petra Sučiča

Uzalud im trud svirači, od toga nema ništa, rampa je spuštena. Zasad. U nogometu nikad ne reci nikad, naravno da su mogući svakojaki obrati, pogotovo ako je ponuda prava i ako kontinuirano raste, no u Dinamu u ovom trenutku uopće ne razmišljaju o mogućoj prodaji mladog veznjaka. Ideja je da ga se sačuva još neko vrijeme.

Hajduk saznao suca za europski dvoboj: Lak je na kartonima, a voli i pokazati na bijelu točku

Sučiću će cijena samo rasti, pogotovo kada jednog dana postane seniorski hrvatski reprezentativac, a taj dan nije daleko. Naravno da će u dizanju cijene pomoći i nastupi u Europi, pogotovo ako to bude Liga prvaka. I taj slučaj pokazuje da su u Maksimiru odlučni još čvršće stati u zaštitu klupskih interesa.

Bahatim agentima potkresana krila

Šalje se nedvosmislena poruka razno-raznim agentima i menadžerima tko vodi klub, tko je tu glavni i tko se treba prilagođavati novim okolnostima. Potkresana su krila onima koji su se zadnjih godina odveć razbahatili.

Novitet u HNL-u: Napokon ćemo imati igrača mjeseca!

Što se tiče mogućeg dogovora s Rijekom oko Marca Pašalića, ni tu nema ništa novo. Pregovori, doduše, traju, ali Miškovićeva potraživanja su takva da Dinamo to ne namjerava platiti. No prijelazni rok tek se zahuktao, ima još vremena i puno toga bi se moglo dogoditi u završnici. U Maksimiru računaju da bi se Miškovićevi apetiti mogli smanjiti ako ne bude bogatih inozemnih ponuda, a takvih zasad nema. Da ih ima, Pašalić bi već bio prodan.

Rijeka traži previše, ali još nema ponuda

Slično vrijedi i za ostale Rijekine igrače na koje su Modri bacili oko, u prvom redu tu mislim na Niku Galešića, mladog Rijekinog stopera koji se prometnuo prošle sezone u jednu od zvijezda hrvatske lige. Dinamova strategija je da ne ide grlom u jagode i razbacuje se novcima. Taktika je – strpljen, spašen. U Dinamu se više ne žele dovesti u situaciju da plešu na rubu financijske provalije. Ne žele pumpati proračun preriskantnim varijablama, odnosno prodajama igrača i rezultatima u Europi.

Žele okosnicu proračuna puniti na temelju sigurnijih izvora, a to se može samo ako se štedljivije posluje i nađu novi sponzori. Dolaskom nove vlasti u Maksimiru je na snazi puno transparentnije i odgovornije poslovanje. "Bankomat" je zatvoren, a krava muzara uzvraća kopitom svakom tko je poželi besplatno pomusti. Ta je priča završena. Nekoć bilo pa se spominjalo, ali to očito nekima još ne ide u glavu.

Cordoba bi bio veliki ulov, Mmaee ostavlja dobar dojam

Hrvatski igrači koje Modri žele zasad su im preskupi, pa se u Maksimiru radije okreću inozemstvu dok ne splasnu apetiti domaćih neimara. Saznajem da je postalo jako vruće oko Juana Josea Cordobe (21), kojeg kolumbijski mediji opisuju kao velikog talenta Deportiva iz Calija Nije još gotovo, ali uskoro bi moglo biti.

Takve informacije stižu iz Makskimira. Bio bi to veliki ulov Modrih i zaključena potraga za potentnim desnim krilom. Marokanac Samy Mmaee zasad ostavlja jako dobar dojam ponašenjem i pristupom. Sve obveze odrađuje sa smiješkom na licu i daje više nego što se od njega traži. Izgleda vrlo atletski i nudi dojam karakternog tipa. Prve impresije su jako dobre, mogao bi biti pravo pojačanje; i na terenu i u svlačionici.   

Maksimirski izvori tvrde da u Dinamu nisu odveć uzbuđeni, a ni zabrinuti događanjima u redovima najvećih hrvatskih konkurenata. Dapače, uvjereni su da opet imaju daleko najjaču momčad, bez obzira hoće li Ivan Rakitić prijeći u Hajduk, a možda iza njega i Edin Džeko.

Saša Pavličić-Bekić novi upravitelj Dinamove zaklade Nema predaje

Uzgred rečeno, val promjena ide dalje, a to pokazuje i najnovija odluka Upravnog odbora Dinamove zaklade Nema predaje. Bivša predsjednica Dinamove Uprave Vlatka Peras smijenjena je i s mjesta upraviteljice zaklade, a na mjesto upravitelja zaklade imenovan je Saša Pavličić-Bekić, član Nadzornog odbora Dinama. Možda nisu orkanski, ali u Maksimiru su svakako zapuhali neki novi, jaki vjetrovi.