Nogomet
Nogomet

Zvezda doživjela povijesnu sramotu: Igrači plakali, a neki se kod najvećih poraza čak sjetili i Dinama

Crvena zvezda doživjela je najgori poraz na svom stadionu, a krivac je Bayern.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Beogradska Crvena zvezda doživjela je na stadionu Rajko Mitić najteži poraz u povijesti. Stadion poznatiji kao Marakana izgrađen je 1963. godine, a beogradski klub od tada nije doživio ovakvu sramotu kakvu im je priuštio minhenski Bayern u Ligi prvaka.

Čak 6:0 su slavili Nijemci uz četiri gola nevjerojatnog Roberta Lewandowskog koji je postao prvi nogometaš uz Lea Messija koji je u dva navrata postizao po četiri pogotka na jednoj utakmici Lige prvaka. Nakon utakmice poljski je napadač lupao selfije ispred tribine.

Glasnogovornica Crvene zvezde opet ukrala predstavu: Riječi igrača i trenera u drugom planu

Ovaj poraz Zvezde u srpskim se medijima dovodi u vezu s jednim od najgorih trenutaka srpskog nogometa u njihovoj povijesti. Tu se još ubrajaju 5:0 poraz Partizana od nekadašnje Croatije (Dinama) 1997. godine te onaj 6:0 poraz Srbije i Crne Gore od Argentine na SP-u 2006. godine, kao i 6:1 poraz SR Jugoslavije na Euru 2000. godine od Nizozemske.

Nakon utakmice u kojoj je Bayern imao čak 16 udaraca u gol, neki su igrači Zvezde bili neutješni. Znali su kakav je ovo šamar bio na najvećoj mogućoj sceni. 20-godišnji Njegoš Petrović čak je i zaplakao.

Zanimljivo, Crvena zvezda ima veliku šansu da izbori treće mjesto koje vodi u Europsku ligu. U posljednjem kolu idu u goste Olympiacosu, koji ima tek jedan osvojeni bod, dok srpski prvak ima tri. Tako im je dovoljan remi da izbore proljeće u Europi.