Nogomet
Nogomet

Kultni hrvatski klub u problemima: Minibusom putovali desetak sati na utakmicu, igrači sjedili na podu

Vinkovčane čeka gostovanje kod Dugopolja.

Cibalia - Zrinski (Foto:Vlado Kos/Cropix)

Najava susreta 11. kola SuperSport Prve NL između Dugopolja i Cibalije bila je sve, samo ne uobičajena.

Trener Andrej Kerić otkrio je kako su na desetak sati udaljeno gostovanje otputovali minibusom:

 "Nije potrebno uopće govoriti ni o sastavu, ni o očekivanjima od utakmice u Dugopolju. Volio bih da oni koji odlučuju o takvim stvarima objasne kako 25 odraslih ljudi, plus 25 velikih sportskih torbi, plus mreža s loptama i privatni ruksaci mogu stati u mini-bus u koji smo jutros sjeli i krenuli na jug", kazao je trener vinkovačkog sastava u razgovoru za Vinkulju pa dodao:

"Znaju li oni u kakvom će stanju ti momci biti nakon devet sati putovanja u skučenim sjedalima. Zahvaljujem tvrtki Polet i svima ostalima što imaju obzira prema Cibaliji?".

Ipak Kerić napominje da ne traže komfor, već osnovne uvjete za rad:

"Da se razumijemo, ne tražimo nikakav komfor. Mi smo ekipa koja je naviknuta ne dobivati plaću po dva, tri mjeseca, ekipa koja je naviknuta na isključivanje pumpe za navodnjavanje još prije mjesec dana. A svaki nogometaš zna što znači trenirati na tvrdom i grbavom terenu.

Hajduku izmaknuo napadač iz Liga petice, ali na zimu će imati novu priliku za transfer

Mi smo ekipa koja je naviknuta na to da joj trener nosi opremu u Tordince na pranje, jer je veš mašina “crkla”, a četiri od pet majstora kad ih se nazove iz Cibalije automatski poklapa slušalicu.

Mi smo ekipa koja je naviknuta da tereni nisu pokošeni, jer je kosilica svako malo pokidana, a i kad nije onda treneri i predsjednica iz svog džepa plaćaju gorivo. I tako dalje, i tako dalje. Dakle, nismo naviknuti na glamur, ali putovati minibusom desetak sati stisnuti kao sardine, a neki i na podu, sramota je za klub i sve one koji o tome odlučuju", zaključio je ogorčeni trener Cibalije.

Standings provided by Sofascore