Nogomet
Nogomet

Abramovič se vraća na veliku scenu: Otima mladu superzvijezdu, otvara novčanik i slaže moćnu momčad

Chelsea želi stvoriti momčad budućnosti, a nova meta je mlada superzvijezda.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Chelsea je spreman poharati nogometno tržište. Nakon što su bili neaktivni u posljednje vrijeme zbog transfernog embarga uzrokovanog Fifinom kaznom, Bluesi su spremni sve nadoknaditi između aktualne i sljedeće sezone.

Već su osigurali transfer Hakima Ziyecha iz Ajaxa, Liverpoolu su, po svemu sudeći, preoteli Tima Wernera iz RB Leipziga, a sada se sprema i lov na najvećeg kapitalca.

Chelsea je, kako pišu engleski mediji, bacio oko na Kaija Havertza, velikog 20-godišnjeg talenta Bayer Leverkusena. Taj ofenzivni igrač još od tinejdžerske dobi slovi kao buduća superzvijezda njemačkog nogometa, a svojim igrama i potvrđuje takve najave.

Jedan od najboljih nogometaša svijeta naklonio se Subašiću: "Ostat ćeš u povijesti"

Njemački izvori pisali su o Chelseajevu interesu za Havertza još prije godinu dana, a sada bi mogao biti trenutak za akciju.

Konkurencija je brutalna – praktički nema kluba koji mladog Nijemca ne bi volio vidjeti u svojim redovima, od Reala, Barcelone do Bayerna. Havertzova vrijednost procjenjuje se na 81 milijun eura, a Chelsea tu ima asa u rukavu – Romana Abramoviča.

Talijani imaju kontroverzni "plan B": Ako se prvenstvo ne nastavi ili prekine...

Dok većina klubova zbraja astronomske gubitke, Chelsea bi na račun bogatog ruskog gazde mogao lakše iznaći sredstva za pojačanja. Ne treba zaboraviti niti da nisu baš u kupovali u zadnje vrijeme pa se zasigurno skupilo novca u kasici prasici na Stamford Bridgeu.

Roman Abramovič ušao je u engleski nogomet 2003. i promijenio odnose moći velikim ulaganjima u Chelsea, a nešto slično mogao bi napraviti opet. Pod vodstvom Franka Lamparda mladi Chelsea oduševio je igrama ove sezone, a uz još nekoliko pojačanja mogla bi to biti sjajna momčad.