Nogomet
Nogomet

Čačić odbrusio kritičarima: "Ovo nije umjetničko klizanje, nije važan dojam nego rezultat"

Trener Dinama Ante Čačić prokomentirao je uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv Ludogoreca.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

"Čestitam mojim igračima i ljudima koji su nas cijelo vrijeme bodrili. Ono što smo pričali, to smo i ostvarili, osigurali smo nastup barem u Europskoj ligi, a igrat ćemo i u play-offu Lige prvaka. Ovo je najbolje poluvrijeme koje je Dinamo odigrao otkad sam ja tu", bila je prva izjava Ante Čačića poslije pobjede Dinama nad Ludogorecom i plasmana u play-off Lige prvaka.

Prema njegovom mišljenju, problem je nastao kad su Bugari s igračem manje u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena postigli pogodak.

"Uvukla se nervoza tada, a pogotovo to drugo poluvrijeme kad smo praktički tek što se krenulo igrati primili gol poslije kornera. Morali smo biti mirniji na lopti, kombinatorniji prema naprijed. Nedostajao nam je jedan igrač koji bi malo više to povezao."

O suđenju je rekao:

"Nisam ja dijelio žute i crvene kartone, to je radio sudac. Ludogorec je i prije 10 godina imao ovakvu situaciju, nisu izdržali pritisak ni tada ni sada."

Čačić opet dobio porciju, Livaković poludio: Bez Petkovića i Ivanušeca Dinamo je razbio Bugare, a onda kaos...

Dinamov trener posebnuo je htio istaknuti još neke stvari:

"Mi smo perjanica hrvatskog nogometa, igrat ćemo u Europi cijelu jesen. Naši igrači nisu zaslužili da ih se obeshrabruje kad je teško. Imamo situaciju koja je dobra, čeka nas derbi već u subotu, za osam dana smo u Norveškoj. Moramo voditi računa o svakom igraču da ga pripremimo. Znate, ovo nije umjetničko klizanje da se gleda dojam, ovdje se gleda rezultat."

Dinamo će u subotu ugostiti Hajdukom u petom kolu HNL-a u derbiju kojeg su oba kluba imala priliku odgoditi, ali nisu odlučili posegnuti za tim džokerom.

"Mi smo europski klub koji se mora naučiti na europski ritam, odgađati nećemo", zaključio je Čačić.