Nogomet
Nogomet

FOTO Prvak BiH oduševio u Europi i zaradio malo bogatstvo, a na sljedećem gostovanju čeka ih bizarna scena

Borac iz Banja Luke sjajno je otvorio kampanju u UEFA Konferencijskoj ligi i zaradio malo bogatstvo, a na sljedećem gostovanju čeka ih islandski Vikingur.

Borac Banja Luka (Foto:Profimedia)

Malo tko je očekivao da će nogometaši BiH prvaka Borca iz Banja Luke nakon prva dva kola imati četiri boda u Konferencijskoj ligi, no nakon dva kola, do tog učinka stigli su impresivnim remijem s Panathanaikosom i gostujućom pobjedom nad Apoelom.

Pobjedom Borac je osigurao 400 tisuća eura, čime je premašio granicu od pet milijuna eura zarađenih od UEFA-e. Ranije je prvak Bosne i Hercegovine za neriješen rezultat protiv grčkog kluba primio 133 tisuće eura, dok je ostatak zarade ostvario plasmanom u grupnu fazu natjecanja, temeljem klupskog koeficijenta i prava prijenosa.

Bizarna scena očekuje Borac na Islandu

U isto vrijeme kada i Borac, islandski klub Vikingur je igrao utakmicu Konferencijske lige na domaćem terenu, gdje su s 3:1 pobijedili Cercle Brugge. Jedan trenutak s utakmice protiv Cercle Bruggea privukao je pozornost javnosti i nasmijao mnoge, a isti prizor dočekat će i Borac na svom gostovanju. 

Zbog velike potražnje za ulaznicama, kao što je bio slučaj protiv belgijske momčadi, uprava Vikingura odlučila je proširiti kapacitet stadiona na inovativan način.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Dodali su dodatne tribine od paleta, obojane u crveno kako bi se uskladile s bojom postojećih stolica. Ovaj nevjerojatan potez uprave nasmijao je publiku diljem svijeta, a u njemu će uskoro moći uživo svjedočiti i igrači Borca.

Nova TV i gol.hr dobitnici regionalne nagrade SoMo Borac u dvije kategorije

Evo koliko su najjeftinije ulaznice za Miočića i Jonesa, a koliko najskuplje

Sramota u Barceloni: Autobus Bayerna izrešetan kamenjem na putu do stadiona uoči utakmice Lige prvaka

Standings provided by Sofascore