Nogomet
Nogomet

Stoper Juventusa izveo neslavni Busquetsov potez, Capello ga "oprao" zbog simuliranja

Njegov nesportski potez nije pobjegao budnom oku kamere, niti sucu Felixu Zwayeru.

Fabio Capello (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Sergio Busquets godinama je oslonac Barcelone i ponajbolji zadnji vezni svijeta, pravi nogometni akademik koji neprimjetno, u sjeni velikih zvijezda, odrađuje golem posao za momčad Blaugrane.

Međutim, i danas ga se pamti i po jednom nesportskom potezu koji su još 2010. ovjekovječile kamere. Radi se o neslavnom virenju kroz prste na utakmici protiv Intera; Busquets je pao kao pokošen i držao se za glavu u navodnoj boli, pa provirivao gledajući gdje je sudac i što je dosudio.

Sličnu taktiku oprobao je i Leonardo Bonucci na utakmici osmine finala Lige prvaka između njegova Juventusa i Atletico Madrida. Bonucci je prilikom prvog pogotka Atletica pokušao isprovocirati poništenje pogotka, ali njegov nesportski potez nije promaknuo budnom oku kamere, niti sucu Felixu Zwayeru.

Bonucci je u gužvi pred golom završio na travnjaku i s rukama na licu, slično kao Busquets, promatrao razvoj situacije. Kada je Jose Gimenez zabio za vodstvo, uhvatio se za lice i opružio po terenu, vjerojatno u nadi da će sudac poništiti gol zbog prekršaja.

To se nije dogodilo, a u domovini je zbog svog poteza postao meta kritika - ''oprao'' ga je legendarni trener Fabio Capello.

''Bonucci se nakon kontakta odmah bacio na teren. Navikli smo na to u Italiji, čim te taknu svira se faul. Očigledno je da nije bio ničega, sudac mu je odmah rekao da ustane", rekao je Capello.

Bonucci i društvo imat će težak posao u uzvratu nakon poraza 2:0 u prvoj utakmici.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.