Nogomet
Nogomet

Bomba iz Madrida: Real šokira Barcu i sprema senzaciju, odšteta 500 milijuna eura

U El Chiringuitu otkrivaju planove Florentina Pereza ako Vinícius prihvati vrtoglavu ponudu iz Saudijske Arabije…

Nico Williams i Vinicius (Foto:Afp)

Bombastične informacije stižu iz Španjolske. Poznati španjolski novinar Jose Antonio Martin Peton pretpostavlja da bi superzvijezda Real Madrida Vinicius mogao prijeći u Saudijsku Arabiju.

Portugalski izbornik otkrio hoće li Cristiano Ronaldo igrati protiv Hrvatske

Brazilac je navodno dobio nevjerojatnu financijsku ponudu. Radi se o stotinama milijuna eura. Ako Vinicius pristane, španjolski novinar sugerira da će Arapi bez problema platiti vrtoglavu izlaznu klauzulu ili se dogovoriti s predsjednikom Real Madrida Florentinom Perezom.

Vinicius dobio nemoralnu ponudu iz Saudijske Arabije

Peton je predočio svoju ekskluzivu u popularnoj španjolskoj televizijskoj emisiji El Chiringuito, te je pojasnio što bi se dogodilo ako bi Vinicius napustio Santiago Bernabeu.

"Ako bi Vinicius otišao, Nico Williams bio bi njegova zamjena", otkrio je Peton, koji je ovako objasnio posao koji bi jamačno šokirao Barcelonu, najvećeg Realovog rivala:

Što se događa s Hajdukovim transferima? HSV i Parma spuštaju cijenu

"Informacija nije trivijalna, to nije besmislica. Imam pouzdan izvor u Bilbau, prijatelja koji dobro poznaje Jona Uriartea i do detalja je upućen u odnos između Athletica i Real Madrida, koji je u ovom trenutku više nego dobar."

Peton poentira:

"A jedina alternativa Viníciusu, svi imamo istu misao, to je Nico Williams, dečko iz Pamplone, igrač Athletica i španjolske reprezentacije."

Ako Vinicius ode, Real ide po Nicu Williamsa

Peton tu nije stao.

"Također mi govore da bi Real, ako bi sve otišlo u tom smjeru, djelovao u korist dogovora. Uzeli bi Nica Williamsa plativši veću cifru od izlazne klauzule."

Dok je Peton objašnjavao svoju ekskluzivu, komentatori koji prate Real u stopu i suradnici emisije koji su sjedili u studiju - Edu Aguirre, Jose Luis Sáanchez, Paco Buyo i Alfreco Duro - oblizivali su se od sreće.

Drama na treningu Barcelone: Emocionalni slom mlade zvijezde, atraktivna supruga poslala poruku

Mogućnost da Williams prijeđe u Real očito im se jako svidjela. U emisiji je spomenuto da bi Florentino Perez tražio 500 milijuna eura za Viniciusa, a navodno su Saudijci spremni to platiti. 

Perez traži pola milijarde eura

Dođe li do tih iznosa, normalno je da bi Real bez problema mogao platiti Baskijcima više od 58 milijuna eura koliko iznosi Williamsova izlazna klauzula.

Madriđanima na ruku ide Williamsova odluka da odbije ponudu Barcelone i ostane u Bilbau. Navodno je Williams postavio samo jedan uvjet Kataloncima: zatražio je registraciju u La Ligi pet minuta nakon potpisa.

Očito je znao da bi tu moglo biti problema, što je kasnije potvrdio slučaj Danija Olma. Predsjednik Barcelone Joan Laporta nije mu mogao jamčiti tako brzu registraciju i Williams je odlučio ne gubiti više vrijeme s Barcom.

Nije uspio ispuniti svoj životni san da zaigra za Barcu, a sada bi se, eto, u priču mogao uplesti Real, što bi bila sol na ljutu ranu Katalonca koji su Williamsa već vidjeli na Camp Nouu.  Sve ovisi o Viníciju i njegovoj arapskoj ponudi.