Nogomet
Nogomet

Transferna bomba iz Italije: Livaković i Modrić na meti bogataša koji ne pitaju za cijenu

Prvi vratar Dinama i hrvatske reprezentacije Dominik Livaković navodno bi mogao završiti u Saudijskoj Arabiji…

Luka Modrić i Dominik Livaković (Foto:Igor Kralj/PIXSELL Photo: Igor Kralj/PIXSELL)

Talijanski novinar i transferni ekspert Rudy Galetti lansirao je bombastičnu vijest na društvenim mrežama, a koja se u dobroj mjeri dotiče i hrvatskih nogometaša.

Postave za finale Lige prvaka: Hoće li Brozović nastaviti hrvatsku tradiciju i je li Martinez novi Milito?

Dakle, Galetti tvrdi da šefovi saudijskog Ministarstva sporta, koje vodi cijelu sportsku politiku te zemlje, pa i nogometnu, planiraju u sljedećih nekoliko dana sjesti za stol i razmotriti mogućnost dovođenja u njihovu ligu nekolicine poznatih nogometaša, a među njima su i hrvatski reprezentativci Luka Modrić te Dominik Livaković.

Saudijci žele Livakovića i Modrića

Uz njih dvojicu, Galetti spominje još Sergija Ramosa, Kaspera Schmeichela i Hugu Llorisa. Nabrojani igrači glavne su mete Saudijaca, ali ne i jedine.

Luka Modrić već nekoliko je puta spominjan u kontekstu Saudijske Arabije, no hrvatski kapetan je produljio ugovor s Real Madridom za još jednu godinu i teško da će doći do preokreta ovog ljeta, ali ništa ne treba isključiti.

Povratak Nizozemske na veliku scenu: Oranje konačno srušilo Njemačku i Van Bastenov volej za vječnost

Tko je još prije nekoliko tjedana mogao pretpostaviti da će Karim Benzema prihvatiti ponudu Saudijaca, pa se to dogodilo.

Za Livakovića je navodno zainteresiran Al-Ahli iz Jeddaha. Naravno, glavni adut Saudijaca je novac. Čvrsto su odlučili od svoje lige napraviti svjetsku senzaciju, već su doveli nekoliko velikih zvijezda, a među njima i Cristiana Ronalda.

Dinamo i Livaković traže ozbiljnog kupca

Livaković je posljednjih mjeseci uglavnom dovođen u svezu s Fenerbahčeom i Villarrealom. Bilo je raznih glasina. Spekuliralo se da su Turci ozbiljno zagrizli i da su već ostvareni kontakti s Livakovićevim zastupnicima, no tu je sve stalo i zasad nema novih informacija. Slična je priča i s Villarrealom, španjolski mediji su utihnuli po tom pitanju.

Kako god, posve je jasno da Livaković želi odlazak u inozemstvo, ali ne pod svaku cijenu. Dinamo također ne bih imao ništa protiv ako bi se pojavio izdašan kupac i iskrcao 10 milijuna eura, kolika se spekulira da Modri traže za svojeg vratara.

Iako se nakon Svjetskog prvenstva u Katru pretpostavljalo da je Livakovićev odlazak praktički gotova stvar, zasad se još nije pojavio ozbiljan kupac, barem ne takav koji bi zadovoljio Dinamove i Livakovićeve zahtjeve. Možda bi to mogli biti Saudijci. Oni novca imaju, tu nema problema. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.