Nogomet
Nogomet

Bjelica bijesan poslije šamarčine na Maksimiru: "To je užas! Sjetite se Dinama u mom prvom mandatu"

Nenad Bjelica nije bio zadovoljan igrom Dinama u obrani u derbiju kola protiv Osijeka.

Nenad Bjelica (Foto:Damir Krajač/Cropix)

Trener Dinama Nenad Bjelica izgledao je poprilično ljutito nakon poraza od Osijeka u Maksimiru u 11. kolu Supersport HNL-a.

"Čestitke Osijeku na zasluženoj pobjedi. Sve je išlo na njihov mlin. Da smo zabili gol kod 1:0, utakmica bi otišla u drugom smjeru. No nismo i to je tako u nogometu. Primili smo golove kakve ne smijemo primati. Previše pogrešaka za kluba kakav je Dinamo. Moramo više raditi na tome da defenzivno budemo stabilniji. Zabijamo mi golove, i danas smo zabili dva, ali fazu obrane igra cijela momčad. Ali ne samo u Ligi prvaka nego i u prvenstvu."

Čini se da obrana bez Theophilea ne funkcionira dobro.

"Gledajte, to što su novinari napisali loših recenzija o njemu, to pas s maslom ne može pojesti. Stalno mu se izvlači taj Šahtar, pa i druge pogreške. Eto, sada je odjednom ključan. Nema krivice jednog igrača, nema ni zasluga jednog igrača."

Obrana je užas

11 utakmica, 15 golova.

"To je užas. Sjetite se u mom mandatu koliko je Dinamo primao golova. Kada primite 15 golova, onda je jasno da imate jako puno prostora za napredak. Nema se vremena za neko uigravanje. Kada preuzimaš momčad u pola sezone, preuzimaš taj rizik da nemaš vremena za popravljanje. U Ligi prvaka shvatili smo da moramo napadati i braniti svi zajedno, ali u ligi očito nismo."

Momčad je izgledala umorno. Možete li prokomentirati jedanaesterac na Bukviću i reakciju Nevistića?

"Normalno je da igrači nisu najsvježiji kada igraju svaka tri dana. U prvom mandatu rotirao sam dosta i to se nije osjetilo. Sada to ne mogu, nisam ovu momčad ekipirao. Niti mogu to, primjerice, imam samo dva napadača. Pjaca je danas igrao na neprirodnoj poziciji i zabio je dva gola. Bilo je dosta umornih, željeli su, ali nisu mogli. Ne komentiram suđenje."

Nije li Nevistić naivno istrčao i reagirao?

"Malo je krenuo pa stao. Bio je neodlučan. Ima nekih svojih problema, ali rekao je da se dobro osjeća. To je bio kraj utakmice, možda malo i umor. Moglo je to i bolje."

 

Pojasnio komentare o Osijeku

U Puli remi, sada poraz. Je li problem u pristupu?

"U Puli smo naišli na vrlo agresivnog protivnika, i ovdje smo imali razigranog protivnika, dosta mladih igrača, rastrčanih. Kada imaš nekoliko umornih igrača, onda se tu stvore problemi. Ne bih pričao i pristupu. Ne bih sve sveo na to da pristup nije bio dobar. Jednostavno, splet okolnosti. Povedemo 1:0, pa imamo šansu Baturine. Onda primiš gol kakav ne smiješ dobiti ni u dječjem vrtiću. Onda kod 2:2 odmah dobiješ gol. To se Dinamu ne smije događati."

Bjelica je želio pojasniti neka razmišljanja koja je dao o Osijeku.

"Veliki sam navijač Osijeka, imam velike emocije prema tom klubu, ali nemam prema ljudima koji vode klub. To želim da se razjasni."

Hajduk je pobjegao, ima lijepu prednost.

"Sedam bodova nije mali zaostatak. Hajduk je u dobroj formi, pobjeđuje. Moramo gledati sebe i pobjeđivati. Igramo još tri utakmice s njima i ako sve pobijedimo, bit ćemo prvaci. Moramo fokus vratiti na SHNL, ako ga vratimo, bit će nam veće šanse", zaključio je Bjelica.

Coppitelli razvukao osmijeh: "Ovo mi je najveća pobjeda u karijeri, ali Dinamo je još prvi favorit za naslov"

FOTO Boysi u desetoj minuti derbija s Osijekom podigli koreografiju s četiri slova: Evo što ona znači

Osijek šokirao Dinamo na Maksimiru: Dva prelijepa gola gostiju i zaslužena pobjeda

Tablica SHNL-a:

Standings provided by Sofascore

 

Više o