Nogomet
Nogomet

Bilić se riješio neostvarenog talenta koji je glasio za novog Balea: Donedavno držao rekord za najveći transfer

Slaven Bilić slaže igračku križaljku za novu sezonu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

West Bromwich Albion Slavena Bilića odradio je razmjenu igrača sa Sheffield Unitedom. Biliću je stigao irski krilni igrač Callum Robinson, dok je u suprotnom smjeru otišao njegov škotski kolega s iste pozicije Oliver Burke.

Robinson je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u WBA-u, pa se neće morati puno prilagođavati na novu sredinu. Odigrao je 16 utakmica, zabio tri gola i dvaput asistirao.

Na posudbe je već navikao i Oliver Burke, 23-godišnjak koji je svojevremeno glasio za velikog talenta.

Nakon velikog poniženja brazilska MMA senzacija objasnila zašto je usred meča šamarala "zastrašujućeg" nokautera

Kada se pojavio na sceni uspoređivali su ga s Garethom Baleom. Imao je 19 godina kada ga je ambiciozni njemački klub RB Leipzig kupio za 15 milijuna eura, što je u tom trenutku bila rekordna odšteta za škotskog igrača.

Danas je na toj listi Burke treći iza novog pojačanja Arsenala Kierana Tierneyja (27 milijuna eura) i Olivera McBurnieja (19 milijuna), napadača koji će mu biti suigrač u Sheffieldu, a prvi je oborio Burkeov transferni rekord prošlog ljeta.

Ronaldo otkrio kako se lumpovalo u Realu i što mu je Romario radio: Kad je stigao pun bus žena, bio je krš i lom

Burke se u Njemačkoj nije snašao, pa ga je već nakon godinu dana WBA kupio za također 15 milijuna eura. Ni tamo se nije baš nametnuo, išao je na posudbe u Celtic i Alaves.

Nova prilika čeka ga u Sheffieldu, klubu koji je prošle sezone postao hit osvajanjem devetog mjesta u povratničkoj premierligaškoj sezoni nakon 12 godina izbivanja.