Nogomet
Nogomet

Barcina (ne)namjerna osveta Liverpoolu: Redsi neće dobiti milijune

Sve glasnije priče oko dolaska Antoinea Griezmanna u Barcelonu za sobom povlače i neke druge priče.

Philippe Coutinho (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Konkretizacija transfera Antoinea Griezmanna u Barcelonu nešto je što čekaju ne samo navijači Barce već i svi oni koji pozorno prate europski klupski nogomet.

Griezmann je prije nekoliko dana objavio poruku kojom se oprašta od Atletico Madrida, a brojni francuski i španjolski mediji pišu kako će njegovo novo odredište biti Barcelona koja je spremna platiti 125 milijuna eura koliko iznosi izlazna klauzula u ugovoru kojeg 28-godišnji franuski napadač ima s Atleticom.

Nikad se nije do kraja adaptirao

Dolazak Griezmanna će dodatno potisnuti Philippea Coutinha prema izlaznim vratima. Brazilac se nije adekvatno snašao na Camp Nouu, nikad se nije do kraja prilagodio niti ponovio partije kakve je pružao u dresu Liverpoola iz kojeg je stigao.

A baš će Liverpool biti pogođen njegovom možebitnom ljetnom prodajom. Naime, kad je prije nešto više od godinu dana Coutinho odlazio iz Liverpoola u Barcelonu, dio dogovora bile su i klauzule.

Prema prvoj, Barca je dužna platiti Liverpoolu 20 milijuna eura čim Coutinho odigra 100 utakmica u njenom dresu. Prema drugoj, dodatnih pet milijuna eura Katalonci će platiti kad osvoje Ligu prvaka.

Što se ove prve tiče, nemoguće je da Coutinho do ljeta skupi 100 nastupa. Maksimum koji ih može imati na kraju ove sezone jest 77. To zapravo znači da će Barca, ukoliko ga bude prodavala ovo ljeto, osim odštete koju će dobiti od njegova novog kluba, uštedjeti i 20 milijuna eura - iznos koji nije zanemariv niti najbogatijim svjetskim klubovima.

Pet milijuna eura su nevoljko "uštedjeli" početkom ovog mjeseca kada su baš od Liverpoola ispali u polufinalu Lige prvaka nakon što su prvu utakmicu dobili s 3:0.

Ovaj potonji trošak bi Katalonci s guštom platili, ali kad ih je Liverpool već onako deklasirao, onda će odlazak Coutinha i neplaćanje 20 milijuna eura na koje su Englezi računali biti mala, ali ipak kakva-takva osveta.