Nogomet
Nogomet

Šok iz Barcelone: Dani Olmo propušta početak, a potencijalno i cijelu sezonu

Unatoč tome što su uspješno otkupili Danija Olma iz Leipziga, Barcelona ga ne može registrirati za narednu sezonu.

Dani Olmo (Foto:Profimedia)

Barcelona je prošlog petka potvrdila transfer španjolskog veznjaka Danija Olma iz RB Leipziga. 

Bivši igrač Dinama koji je briljirao za Španjolsku na Euru 2024., potpisao je šestogodišnji ugovor s Barcelonom, uz otkupnu klauzulu od nevjerojatnih 429 milijuna funti.

Međutim, trenutno djeluje nemoguće kako će zaigrati u prvoj utakmici La Lige protiv Valencije u petak, a ako ne bude registriran do 2. rujna, propustiti će cijelu ligašku sezonu.

Stroga pravila oko registracije igrača

Prema izvješću Cadena Ser-a, Barcelona trenutno nije u mogućnosti registrirati Olma za igranje u La Ligi zbog financijskih ograničenja.

Iako španjolski klubovi mogu slobodno trošiti na transfere, La Liga ima stroga financijska pravila kada je u pitanju registracija igrača za natjecanje u ligi.

Svaki klub unaprijed dobiva određeni limit plaća za nadolazeću sezonu, a taj iznos se izračunava na temelju prihoda kluba.

Tjeraju igrače van kako bi Olmo mogao zaigrati

Kada klub dosegne taj limit, sustav za online registraciju igrača ne dopušta unos novih igrača sve dok se ne oslobodi dovoljno prostora u proračunu za plaće.

Kako navodi Ser, Barcelona se nalazi u situaciji gdje mora prodati igrače kako bi mogla registrirati druge, uključujući novog igrača Olma.

U ovom trenutku, nekoliko drugih igrača poput Iniga Martineza i Vítora Roquea također neće biti registrirano na vrijeme za početak sezone u petak.

Novo ljeto, isti problemi u Kataloniji

Financijski problemi Barcelone su dobro poznati, ali trenutna situacija mogla je biti izbjegnuta da je jedna od financijskih poluga koje je povukao predsjednik kluba Joan Laporta uspio.

Njemačka tvrtka Libero prvotno je kupila 25 posto Barca Studiosa, internog audiovizualnog produkcijskog poduzeća kluba.

Prodaja je bila procijenjena na 100 milijuna eura, no Libero je kasnije odustao od posla navodno odbivši platiti.

Međutim, prema izvješćima, čak i kada se uplati puni iznos, Barcelona će i dalje biti u situaciji da mora prikupiti više novca nego što troši.

Sličan problem Barcelona je imala i s registracijom Ilkaya Gündoğana prošlog ljeta, no na kraju su uspjeli registrirati bivšeg kapetana Manchester Cityja.

Srpski vaterpolist otkrio važnu ulogu Đokovića u osvajanju olimpijskog zlata: "Ono što nam je rekao..."

Osvojio dvije medalje u Parizu, ali sada završio u bolnici nakon plivanja u Seini

Što biste napravili da ste na Perišićevom mjestu? "Ja bih sazvao presicu u dogovoru s klubom"