Nogomet
Nogomet

Barcelona traži novog trenera: Agent Cristiana Ronalda ponudio svojeg kandidata

Jasno je da je Barcelona krenula u potragu za novim trenerom...

Cristiano Ronaldo i Jorge Mendes (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Quique Setien pleše po ivici provalije. Iako mu je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu na jučerašnjem kriznom sastanku obećao podršku, jasno je da je na rubu otkaza.

I premda vodeći katalonski mediji pišu da u Barceloni još nisu poduzeli nikakve korake u smjeru pronalaska zamjene, što zvuči neuvjerljivo, sama činjenica da je rasprava puštena u eter govori da se ta solucija razmatra. Zna se kako se to radi: preko bliskih medija pusti se balon, a onda se čekaju reakcije navijača i šire javnosti.

<related_articles_613579

Nema baš puno kandidata na horizontu, barem ne onih koji zadovoljavaju Barcine standarde. Tko bi preuzeo momčad u raspadu i riskirao sve u Ligi prvaka? Prvo ime koje se pojavilo u eteru je Garcia Pimienta, trener druge Barcine momčadi, ali postoje i neki drugi.

Opcija s Laurentom Blancom već je kružila Camp Nouom prije nekoliko tjedana, nedugo nakon što se Francuz priključio menadžerskoj ergeli Jorgea Mendesa.

Moćni portugalski agent jedan je od najaktivnijih na tržištu i s dobrim vezama u Barceloni, s kojom je dogovarao razne poslove, uključujući mogući odlazak Nelsona Semeda. Posljednjih dana Blanc je također ponuđen Valenciji, s obzirom na dobre odnose portugalskog agenta s vlasnikom Šišmiša Peterom Limom.

Francuski mediji su pisali da je odbio Fenerbahce i neke klubove iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Drama u Barceloni: Camp Nou potresa velika kriza, ogorčeni Messi ima dva zahtjeva

Blanc ima jake argumente u rukama; bio je izbornik francuske reprezentacije, trenirao je PSG i Bordeaux, a uz to je i bivši Barcelonin igrač.

Ako dobiju ponudu Barce, neće moći računati na Jean-Louisa Gasseta, svojeg pomoćnika i glavnog suradnika u prethodnim fazama trenerske karijere. Gasset se upustio u samostalnu avanturu, preuzeo je Saint-Etienne.

Hipotetički gledano, postoji dosta veliki problem. Blanc nije trener vatrogasac, čovjek za jednu sezonu, a kamoli za nekoliko tjedana. Međutim, iduće godine su predsjednički izbori u Barceloni i od trenera će se tražiti brzi rezultati.

Drugi je problem taj što glavna zvijezda Barcelone navodno želi vidjeti na klupi svojeg bivšeg suigrača Xavija Hernandeza. Pitanje je kako će Messi reagirati kada shvati da mu želja neće biti ispunjena.

Stipe Antonijević o želji Nadzornog odbora Hajduka da se povuče ostavka Marina Brbića