Nogomet
Nogomet

VIDEO Velika nada koju su pratili Dinamo i Hajduka blista na startu sezone: U prvom kolu odmah zabio i asistirao

Hrvatski nogometaš Ante Crnac je zabio i asistirao u pobjedi svog Rakowa.

Ante Crnac (Foto:Zeljko Puhovski/Cropix)

Prošlog vikenda odigrano je prvo kolo poljske Ekstraklase, a na startu je odmah zablistao hrvatski nogometaš Ante Crnac.

Rakow je u gostima svladao Motor rezultatom (0:2) na hrvatski pogon. Igrala se 32. minuta kad je kapetan Fran Tudor lijepo pronašao Crnca u kaznenom prostoru, a ovaj spretno pospremio loptu u mrežu.

Rezultat se nije mijenjao sve do 87. minute susreta kad je ponovno zablistao Crnac, ali ovog puta nije zabio, već asistirao Dawidu Drachalu za konačnih 0:2.

20-godišnji krilni napadač je prošao Dinamovu školu nogometa, no nije se uspio izboriti za priliku u prvoj momčadi. Preselio je u Slaven Belupo i nakon samo nekoliko mjeseci dogovorio transfer karijere u poljski Rakow koji je za njega iskrcao 1,3 milijuna eura.

Spominjao se interes Dinama i Hajduka

U medijima se spominjao interes Torina, Dinama i Hajduka, no odlučio se za odlazak u poljski nogomet:

"Do mene nije nikakva informacija došla, ali da jest, naravno da bih izabrao Dinamo. Moj najdraži klub i klub u kojem sam odrastao, ali nisam uspio ispuniti dječački san i zaigrati na Maksimiru za najdraži klub", kazao je prošle godine za gol.hr.

Prošle sezone skupio je 41 nastup, 11 golova i pet asistencija u dresu Rakowa, a upisao je i četiri nastupa za mladu hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Prema Transfermarktu vrijedi 2 milijuna eura, a ugovor mu traje do ljeta 2028.

Pogodak Ante Crnca možete vidjeti OVDJE.

Bivši srpski izbornik poslao poruku Rakitiću: "Konačno si svoj na svome"

VIDEO Rakitić se oglasio usred noći i oduševio navijače: Ovo će se još dugo pamtiti

 

 

Više o