Nogomet
Nogomet

Procurile poruke s WhatsAppa predsjednika UEFA-e o Modrićevu šefu: "On je idiot i rasist!"

Španjolski mediji objavili su prepisku Aleksandera Čeferina i Luisa Rubialesa, bivšeg predsjednika španjolskog saveza, u kojima šef UEFA-e gnusno vrijeđa Florentina Pereza.

Perez i Čeferin (Foto:Profimedia)

Još 2019. godine odnosi između Realova predsjednika Florentina Pereza i UEFA-ina prvog čovjeka Aleksandera Čeferina počeli su se rušiti.

Razlog je dobro poznat i traje do danas, želja za pokretanjem SuperLige izvan UEFA-ina nadzora, oko te inicijative Perez i Čeferin imaju snažno oprečne stavove.

Talijani pred ''vratima raja'', samo koračić dijeli Serie A od nevjerojatnog podviga

U to doba šef španjolskog saveza Luis Rubiales imao je jako dobre odnose sa šefom europskog nogometa. Španjolski list The Objective došao je u posjed poruka s WhatsAppa koje su razmijenili Rubiales i Čeferin, a u jednoj od njih Slovenac naziva Modrićeva šefa "idiotom i rasistom".

Razgovor koji se odvio na engleskom jeziku datira iz prosinca 2019. godine, navodi isti izvor. Tog dana Čeferin je dao nekoliko kontroverznih izjava protiv plana koji je imao Real Madrid o stvaranju Super Lige.

Čeferin je smatrao da će taj projekt uništiti "nogomet u njegovu prirodnu okruženju" te ga je opisao "sebičnim" i "egocentričnim".

Sve je dogovoreno: Trener povratnika u drugu ligu preuzima Bayern

Nekoliko sati kasnije Luis Rubiales je u poruci Čeferinu istaknuo kako ga španjolski mediji dovode u tešku situaciju, povezuju s Čeferinom i guraju u sukob s Perezom, odnosno žele da se izjasni o Super ligi, ali je istaknuo kako će nastaviti s Čeferinovom idejom jer se to mora odraditi iako mu je jako teško.

Rubiales je dodao kako pojedine medijske kuće predsjednik LaLige Javier Tebas drži u džepu i plaća im da stvaraju lošu sliku o njemu, ali Čeferin ga je umirio:

Najvjerniji navijači priredili doček igračima Dinama nakon Kupa: ''Bruno, ostani''

"Ne brini se, uvijek ću biti na tvojoj strani."

"Florentino, Bartomeu i ja pokušali smo pronaći protukandidata Tebasu, ali mislim da je Florentino sad protiv mene. No nastavit ću, pozicija UEFA-e u ovoj priči je ispravna", rekao je Rubiales.

"U dobroj smo poziciji, ako želiš, mogu porazgovarati s Florentinom", odgovorio mu je Čeferin u toj prepisci, ali Rubiales je inzistirao na smirivanju tenzija iz jednog razloga.

Mario Pašalić se pridružio posebnom društvu Hrvata: Postao tek šesti koji je ovo uspio

"Ne mogu imati Pereza i Tebasa u Španjolskoj na suprotnoj strani. Perez je ponosan čovjek. To će biti nemoguća pozicija za mene."

Čeferin mu je odgovorio:

"Ne zaboravi, imam i ja ponosa, ne želim ni ja razgovarati s njim. Učinio bih to samo radi tebe. Perez je idiot i rasist! Ne moraš smirivati situaciju zbog mene. Želim samo da si ti u jakoj poziciji."

Te navodne prepiske podignut će netrpeljivost Čeferina i Pereza na drugu, osobnu razinu, a već 1. lipnja imat ćemo priliku iz prve ruke svjedočiti kako će one utjecati na ionako loš odnos te dvojice kad se susretnu u loži Wembleyja na finalu Lige prvaka.