FIGHT!
FIGHT!

Vrijeme je da UFC upari neporaženog prvaka Usmana s čovjekom koji ima jedinstveni stil u cijeloj organizaciji

Kamaru Usman djeluje nezaustavljivo od ulaska u UFC, no da li bi tako izgledao i protiv čovjeka čiji je stil u potpunosti drugačiji od svih drugih?

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Kamaru Usman obranio je UFC-ov naslov prvaka u velteru nakon što je tehničkim nokautom slavio protiv Gilberta Burnsa početkom 3. runde. Usman je izgubio prvu rundu nakon sjajne izvedbe Brazilca, no u idućih je pet i pol minuta izdominirao Burnsa i sjajnim direktima ga "ugasio".

Nakon pobjede stigle su brojne reakcije na njegovu izvedbu, no jedna se posebno isticala jer je bila prozivka na meč za titulu.

"Ja sam jedini borac u Top 5 protiv kojeg se Usmana nije borio. Pretpostavljam da sam sljedeći. To je logično zar ne? Odlična izvedba Kamaru Usman", napisao je Stephen "Wonderboy" Thompson.

Kamaru Usman obranio naslov UFC prvaka brutalnom izvedbom protiv Gilberta Burnsa

Riječ je o bivšem izazivaču kojeg je bivši prvak na svom vrhuncu, Tyron Woodley, u dva navrata morao zaustavljati da mu ne otme naslov prvaka. Prvi meč završio je remijem, a potom je Woodley jedva slavio većinskom odlukom sudaca.

Thompson je u posljednje dvije borbe upisao uvjerljive pobjede protiv Vicentea Luquea i Geoffa Neala, nakon što je već bio otpisan poslije dva uzastopna poraza od Anthonyja Pettisa i Darrena Tilla.

"Wonderboy" je po stilu kickboksač, koji se bori u karate gardu, što rijetko koji borac u UFC-u više koristi. Neriješiva je zagonetka bio mnogima, a jedino ga je Pettis uspio nokautirati u njegovoj karijeri.

Ima 16 pobjeda, četiri poraza i spomenuti remi. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se Usman snašao u meču protiv takvog borca.