FIGHT!
FIGHT!

Alen Babić nakon pravog rata u ringu došao do najveće pobjede karijere i WBC silver pojasa

Alen Babić savladao je Adama Balskog jednoglasnom odlukom sudaca.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Alen Babić došao je do WBC silver pojasa bridger kategorije i pozicije prvog izazivača za titulu svjetskog prvaka, nakon deset rundi nevjerojatnog rata u ringu protiv čvrstog i neumornog Poljaka Adama Balskog.

Babić je već u uvodu meča završio na podu, između devete i desete runde bio je žestoko uzdrman, ali kroz cijeli ostali tijek meča bio je bolji, konkretniji i uvjerljiviji boksač te je zasluženo slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Taktički najzreliji Babić do sada

Ovog puta smo onog "divljeg" Savagea vidjeli samo u prvim rundama, da bi kasnije hrvatski boksač krenuo boksati taktički puno konkretnije nego što smo od njega navikli. Posebno impresivno djelovala je njegova kondicijska sprema, budući da kroz cijeli meč njegove noge nisu otkazale poslušnost. Imao je sve što je potrebno za držati tempo ovog meča, bio je time agresivniji boksač te zapravo protivniku nije dozvolio preuzimanje inicijative ili kontrole tempa.

VIDEO Pogledajte sve najbolje trenutke fantastičnog meča Alena Babića i Adama Balskog

Balski se pokazao kao najozbiljniji i najbolji Babićev protivnik u dosadašnjoj karijeri. Jako je dobro izlazio iz problematičnih situacija, također se odličnog kretao, apsorbirao udarce te pokušavao nešto napraviti iz kontre, ali jednostavno nije bilo dovoljno. Najbliže pobjedi došao je pred kraj meča.

Babića umalo koštala mala neopreznost

Naime, Babić je nakon gonga za kraj devete runde spustio ruke, što je Poljak iskoristio pogodivši ga desnim krošeom prije nego je sudac uskočio. Zaradio je Poljak za to negativni bod, no moglo mu se isplatiti, jer je Babić u posljednje tri minute ušao nedovoljno oporavljen.

Izdržao je ipak Savage prve opake napade te se vratio u meč i uspješno ga priveo kraju.

Sudačke kartice glasile su dva puta 97-91 te jednom 95-93 u korist hrvatskog boksača koji je sad i službeno prvi izazivač. Slijedi Oscar Rivas!

Tijek meča možete popratiti u tekstualnom prijenosu ispod teksta, a uskoro o samom meču pročitajte opširnije.

Alen Babić vs. Adam Balski

  • Glavni program priredbe započinje u 20 sati. Prije meča Babića i Balskog održat će se dva meča, što znači kako se hrvatskog i poljskog boksača na putu prema ringu očekuje u 21 sat ili nešto kasnije.
  • Prvi meč trajao je svih deset rundi, a sve vodi k tome da će tako proći i drugi, koji je trenutno na svojoj polovici. Babića i Balskog možemo očekivati oko 22 sata.
  • Gotov je meč prije Babića i Balskog, Hrvat i Poljak uskoro će krenuti prema ringu.
  • Babić i Balski su u ringu. Meč počinje!
  • 1. runda Babić kreće u svom stilu i odmah žestoko napada, no nakon samo 20 sekundi prima udarac iz kontre i završava na podu. Ustaje se bez problema, ali došlo je do brojanja. Nije odustao Savage od svog stila. Nastavio je bacati puno udaraca, a one koje je primio nakon toga je puno lakše podnio od onog prvog. Pred posljednju minutu runde malo usporava, a pokušaje napada Balski dobrim kretanjem anulira.
  • 2. runda Opaki "brawl" odmah na početku druge runde. Babić je poslušao savjete Leonarda Pijetraja i krenuo gađati niže udarce. Nije to ipak dugo potrajalo, budući da se Balski jako dobro kreće i čini se kako će Babić za nešto više morati tražiti i umor svog protivnika. Sredinom runde novi napad i nekoliko pogodaka, no Poljak je dovoljno svjež da bi još jednom izašao prije nego primi ozbiljniju štetu. Bit će ovo borba kondicije i izdržljivosti.
  • 3. runda Nešto sporiji tempo kod obojice boksača na početku treće dionice meča i to je potrajalo do polovice kad je ponovno Babić onaj koji kreće tražiti akciju. Jasno je da se Balski pouzdaje u svoju kondiciju te većinom izbjegava akciju ili traži nešto iz kontre. Dobio se dojam kako je napokon malo usporio i Babić odličnim pogocima zatvara rundu.
  • 4. runda Uporan je Savage u namjerama da ne dozvoli svom protivniku disati i odmarati dok god traje akcija u ringu. Konstantno se kretao dato da je ulazio u Poljaka, no kao da je malo smanjio broj udaraca. To je Balski iskoristio te nekoliko puta dobro pogodio, posebno na samom kraju runde.
  • 5. runda Ništa se u taktici Babića je mijenja, kao što smo mogli i očekivati. Ali, Balski dokazuje kako je njegov najčvršći i vjerojatno najkvalitetniji protivnik do sada. Na ulasku u drugu minutu nekoliko dobrih pogodaka Balskog, no Babić jednostavno nema namjeru smanjiti svoj tempo. Vidjet ćemo kako će to završiti, no unatoč konstantnom kretanju naprijed, ne možemo ne primijetiti da se broj udaraca smanjio. No, upravo to su trenuci kad se može pojaviti onaj najjači, onaj jedan koji ruši. On u ovoj rundi nije došao, no isto tako vrijedi primijetiti da se Balski pred kraj runde vidno krenuo umarati.
  • 6. runda Po drugi put u karijeri, Babić ulazi u šestu rundu. Još uvijek je vrlo lak na nogama i prepun elana. Ušao je malo otvorenije, što Balski pokušava iskoristiti putem dva široka eksplozivna krošea, ali to je samo izgledalo opasno. Kao da je Babić malo promijenio taktiku i dozvolio više distance, no i dalje je on ofenzivac u ovoj priči. Ulaskom u posljednju minutu sjajan napad, no izlazi Balski s konopaca i opet pokazuje onu pozitivnu boksačku drskost. Završnica runde ovog puta nešto pasivnija nego u ranijim slučajevima.
  • 7. runda Nikad dalje unutar jednog meča Babić nije otišao u karijeri. Kondicija je i dalje dobra te je sve više jasno kako je sad cilj lomiti Balskog. Nema više onog divljeg pristupa nego Babić sad bira udarce i to radi jako dobro. Nešto pred istek druge minute odveo je Poljaka u kut i krenuo tražiti udarce koji će napraviti značajniju štetu. Izašao je Balski još jednom, no od njega više nema pravih udaraca. U posljednjih pola minuta pokušava Babić završiti meč. Opako je nasrnuo, no još jednom nije bilo onog udarca koji bi njegovom protivniku ugasio svjetlo.
  • 8. runda Suvereno nastavlja Babić ići prema najvećoj pobjedi dosadašnje karijere. Svog vrlo čvrstom i upornog protivnika malo po malo lomi, skupljajući sigurne bodove. Ovu rundu pažljivo je skupljao bodove sve do posljednjih pola minute, kad slijedi još jedan napad i sigurno završnica runde.
  • 9. runda Još samo dvije runde Babić mora nastaviti jednako, da bi došao do najveće pobjede karijere. Balski mora biti svjestan da mu samo prekid igra ulogu i postaje malo aktivniji, no većinom lijevim direktom kojim i kad pogodi ne radi nikakvu štetu. No, mora se Babić paziti da Balski na njega nešto ne poveže. Poljak brzo odustaje od svojih prvih napada i meč ponovno izgleda kao kroz prethodnih par rundi. Babić je neupitno aktivniji, precizniji, konkretniji te time automatski i bolji. Posebno oduševljava kondicijski, budući da se u njegovim nogama niti jednog trenutka nije primijetio umor. I onda doslovno u posljednjoj sekundi Balski pogađa udarac kojim je uzdrmao Babića i to nakon gonga, ali u trenucima dok sudac još nije uskočio.
  • 10. runda Ozbiljno je uzdrman Babić u kutu između pretposljednje i posljednje runde. Balski je dobio negativan bod zbog udarca nakon gonga, no vidjet ćemo hoće li to što značiti. Balski žestoko napada i kreće po pobjedu, a Babić pokušava odgovoriti. Krajem prve minute dobiva se dojam da se Babić uspio pribrati, ali jako malo radi rukama. To je vjerojatno dobra taktika jer time blokira udarce Poljaka koji nema izbora. Točno na sredini runde kreće nova žestoka akcija, sjajne izmjene, nakon kojih je Balski uzdrman. Žestoka je posljednja minuta meča, obojica traži udarac kojim će završiti posao prije posljednjeg gonga. Deset sekundi prije kraja Babić pogađa sjajni udarac, Balskom ispada guma za zube, ali nije bilo vremena za nešto više. Kakva završnica!
  • Kraj meča Kakav meč, kakva završnica, kakvi ratnici! Čekamo sudačke kartice!
  • POBJEDA! Pobjeda za Alena Babića. Dva puta 97-91 i jednom 95-93!