FIGHT!
FIGHT!

Uzavrela krv na vaganju: Zaštitari, za promjenu, morali smirivati djevojke, no sve je spremno za UFC 222

Ceremonijalno vaganje je obično prilika da borci izabace višak energije i zabave okupljene fanove. Ovoga puta su to napravile djevojke.

Zingano i Viera na ceremonijalnom vaganju (Screenshot)

Uspješno je odrađeno vaganje za UFC 222 spektakl u Las Vegasu, iako se ne može reći kako je prošlo bez problema ili barem male napetosti, prenosi Fightsite. No, na kraju je sve odrađeno tako da su svi spremni za sutrašnji event, koji možete pratiti u prijenosu UŽIVO na GOL.hr-u od 4 sata ujutro.

Većina borca i borkinja odradila je vaganje u prvih 60 minuta, te su preostale tek dvije djevojke, MacKenzie Dern i Ketlen Vieira. Brazilki nije dugo trebalo da se pojavi, no na vagi je imala 100 grama previše te je morala otići pokušati ih se riješiti do isteka vremena predviđenog za vaganje, odnosno do 20 sati po našem vremenu.

Ipak, najviše je interesa bilo oko MacKenzie Dern, koja je ranije imala problema sa zadovoljavanjem potrebnih kilograma za slamka kategorije. Dok se nju čekalo, Vieira je pristigla i bez problema odradila svoje, da bi 15 minuta prije isteka napokon došlo vrijeme za Dern. Vidjelo se da joj nije bilo lako, no ipak je prisutne nagradila osmjehom, a onda uspješno odradila vaganje te je sve spremno za 12 borbi.

Ceremonijalno vaganje također je prošlo bez većih problema, a jedina "zla krv" viđena je u sučeljavanju Ketlen Vieire i Cat Zingano. Već i prije nego su se stale jedna nasuprot druge vidjelo se da će biti problema. Zingano je prva spustila gard i krenula glavom i tijelom prema Vieiri, koja se potom pokušala istrgnuti iz ruku zaštitara, koji u pravilu mora smirivati borce, a ne borkinje.

UFC 222, glavni program

Cris Cyborg vs. Yana Kunitskaya
Frankie Edgar vs. Brian Ortega
Sean O’Malley vs. Andre Soukhamthath
Andrei Arlovski vs. Stefan Struve
Ketlen Vieira vs. Cat Zingano