FIGHT!
FIGHT!

Poznato što je Talijanka govorila prije predaje protiv Khelif: "Bol je neopisiva!"

Angela Carini predala je meč protiv kontroverzne Alžirke nakon samo 45 sekundi.

Angela Carini (Foto:Afp)

Boksački meč na Olimpijskim igrama u Parizu koji se najviše iščekivao onaj je ženske kategorije do 66 kilograma između Imane Khelif iz Alžira i Angele Carini iz Italije.

No nije to bilo zbog boksa kakav bi one mogle pružiti, nego zbog Alžirke oko koje se posljednjih dana diglo puno bore. Naime, ona je izbačena s prošlog svjetskog prvenstva nakon što nije prošla na testu spola, odnosno on je dokazao da, zajedno s još jednom boksačicom koja je također u Parizu, ima određene prednosti nad ostalim boksačicama.

IBA ju je suspendirala, MOO dopustio nastup

IBA organizacija nije točno naglasila što, ali su dodali kako se niti jedna nije žalila na njihovu odluku.

Prema informacijama kojima raspolažu eminentni mediji, njoj je potvrđen XY kromosom, što dovodi do zaključka kako se ovdje vjerojatno radi o muškoj ili interseksualnoj osobi.

No IBA više ne upravlja olimpijskim boksom, pa se tako Khelif našla u Parizu, gdje se pojavilo bizarno objašnjenje kako je ona u putovnici žena i da time ima uvjete za nastup.

Spomenuta prednost nad drugim boksačicama vidjela se već u prvom meču, gdje je Carini predala nakon samo 45 sekundi, povodom drugog jakog udarca koji je primila.

Talijanka plakala i ponavljala kao to nije pošteno

U ringu je plakala i glasno govorila kako to nije u redu, a talijanska Gazzetta odradila je čitanje s usama, odnosno njezinu komunikaciju s trenerom.

"Primila sam drugi udarac u nos i nevjerojatno jako boli. Mislim da nisam u stanju nastaviti", rekla je Carini, nakon čega ju je trener pitao može li odraditi barem rundu do kraja, što je ona odbila.

Carini je nakon toga glasno govorila kako to što se dogodilo nije pošteno, a nakon proglašenja pobjednice kleknula je na pod ringa i plakala, snažno udarajući šakama u pod.

Imane Khelif, kojoj prije toga nije htjela pružiti ruku, došla je do nje, ali tog je trenutka instantno ustala i napustila ring.

Mnogi su savjetovali Carini da u meču i ne nastupi, no ona je pokušala, a onda se dogodilo to što se dogodilo i što će svakako još više pojačati kontroverznu temu.

Hrvatski olimpijac u emotivnom istupu najavio kraj: "Nije lako kada shvatiš..."

Dinamo mijenja travnjak i sprema iznenađenje za navijače: Modri danas potpisuju novog igrača

FOTO Dani Olmo na hrvatskoj obali čeka rasplet pregovora: Sve dogovorio s novim klubom, ali...