FIGHT!
FIGHT!

Počeli pregovori za meč: Idući Hrgovićev suparnik trebao bi biti ozbiljniji od svih prethodnih

Filip Hrgović uskoro bi mogao dobiti potvrdu da je dogovoren meč sa Zhangom Zhileijem.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Poslije pobjede nad Emirom Ahmatovićem Filip Hrgović je otvoreno kazao kako mu je dosta takvih mečeva i da u budućnosti želi odmjeravati snage s jačim protivnicima.

Uskoro bi mu se ta želja mogla ispuniti jer je njegov promotor Nisse Sauerland u izjavi za Sky Sports nagovijestio da radi na dogovaranju meča sa Zhangom Zhileijem.

"Prošli smo kroz sve boksače koji se nalaze u TOP 10 i nitko nije htio prihvatiti Filipa. Nitko nije istupio i rekao da to želi", rekao je Sauerland.

S druge strane, 38-godišnji Kinez Zhang poslije svoje nedavne pobjede (nokautirao je Amerikanca Craiga Lewisa) javno je pozvao Hrgovića da uđe s njim u ring.

"Ako je Zhang spreman za taj meč i uistinu ga želi odraditi, onda ćemo to i napraviti", istaknuo je Hrgovićev promotor.

Najveći izazov dosad

Kineski boksač bi trebao biti daleko najveći izazov u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri Filipa Hrgovića. Na BoxRecovom poretku teškaša on se u ovom trenutku nalazi na 27. mjestu odnosno 10 mjesta ispred Hrgovića, što dovoljno govori o tome kako se radi o kvalitetnom boksaču.

Zhang Zhilei devet je godina stariji od Hrgovića. Poput Filipa, i on ima medalju osvojenu na Olimpijskim igrama. Bilo je to 2008. godine, kada je kod kuće u Pekingu uzeo srebro. Ima i dvije bronce, sa svjetskih prvenstava održanih 2007. i 2009. Sve to datira iz perioda amaterskog boksa, a u profesionalnom mu je učinak baš impresivan. Odradio je ukupno 24 meča i upisao 23 pobjede te jedan neriješen ishod (protiv Amerikanca Jerryja Forresta u veljači ove godine).

U ožujku ove godine preselio se iz Kine u američki Bloomfield, gdje ima bolje uvjete za trening i gdje nastavlja graditi svoj profesionalni put. Premda je već zagazio u 39. godinu, ne odustaje od svojih snova i još uvijek vjeruje da bi mogao doći u priliku da se bori za naslov svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji.