FIGHT!
FIGHT!

Oleksandr Usik zbog jednog pravila ne treba dozvolu za izlazak iz Ukrajine: Borit će se s Joshuom

Svjetski boksački WBO, WBA, IBF i IBO prvak, Oleksandr Usik napustit će Ukrajinu kako bi se pripremio za revanš sa Anthonyjem Joshom.

Oliksandr Usik (Foto:DNEVNIK.hr)

Čini se kako ćemo u narednim mjesecima ipak gledati veliki boksački revanš za teškaške WBO, WBA, IBF i IBO titule. Svjetski prvak Oleksandr Usik trebao bi uskoro napustiti Ukrajinu, piše ESPN, te početi pripreme za meč s Anthonyjem Joshuom.

Usik je, podsjetimo, poput mnogih ukrajinskih sportskih zvijezda pristupio snagama teritorijalne obrane koja uz ukrajinsku vojsku brani zemlju od ruskih okupatora.

Treba reći i kako je Usik mogao napustiti Ukrajinu bez dozvole vlasti, jer prema pravilima očevi troje djece ispod 18 godina mogu slobodno prijeći granicu.

Lomačenko trebao dozvolu, ali ostaje u Odessi

Ukrajinske vlasti dale su dozvolu za izlazak iz zemlje kako bi počeo pripremu za borbu u lipnju protiv Kambososa i Vasiliju Lomačenku, još jednom ukrajinskom boksačkom šampionu koji pak ima dvoje djece, no on je odlučio ostati u okolici Odesse gdje se također pridružio teritorijalnoj obrani.

Pobjegli od ratnih užasa i skrasili se kod nas: Hrvatska postala dom ukrajinskim sportašima

Usik protiv Joshue u ljetnim mjesecima

Oleksandr Usik uskoro bi trebao priječi u Poljsku, piše ESPN, a to znači da je izabrao boriti se u ringu ovog ljeta kada se očekuje revanš s Joshuom.

Njegova pojava u tom meču, ali i medijska eksponiranost tih dana, vrijedit će puno više ukrajinskom narodu nego sudjelovanje u obrani Kijeva.

Mjesto i datum velikog revanša još nisu poznati, a poznati boksački promotor Eddie Hearn je najavio kako će zbog situacije u Ukrajini čekati Usika koliko je potrebno.

Ukrajinac je prije par tjedana izjavio kako uopće ne razmišlja o toj borbi već samo o borbi za Ukrajinu, no situacija se na bojištu popravila za branitelje te će puno veći moći doprinos dati svojim medijskim istupima koje će prenositi cijeli svijet.