FIGHT!
FIGHT!

NBA rekorder postao boksač, debitirat će prije borbe Mikea Tysona: Doveo se u sjajnu formu

Bio je jedan od najatrakvijih igrača u povijesti košarke, a sada se okrenuo novom sportu i - pronašao sebe.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nate Robinson jedan je od najposebnijih košarkaša koji su ikada igrali u NBA-u. Sa svega 175 centimetara visine ovaj je playmaker rekordna tri puta osvojio natjecanje u zakucavanju.

Pored toga, pamti ga se i kao pomalo ekscentričnu i eksplozivnu ličnost, zbog čega je nerijetko ulazio u sukobe s trenerima i igračima. Čini se da je način za kanaliziranje te energije pronašao u novom sportu.

Nakon 10-godišnjeg staža u NBA-u i kraja košarkaške karijere Robinson se posvetio boksu. Debi će imati 28. studenog u sunaslovnoj borbi Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr.-a, a sučelit će se s YouTube zvijezdom Jakeom Paulom, koji iza sebe već ima dva meča i dvije pobjede.

"Otac mi je uvijek govorio: 'Budi onaj tip s kojim želiš biti u rovu.' Uvijek sam bio taj tip. Kad je moj prijatelj ili suigrač trebao pomoć, bio sam tamo. Ako se trebalo zakačiti s nekim, tu sam. Tako sam odgojen, nisam pušioničar", rekao je za Boxing Scene.

Da Robinsonove riječi imaju težinu, pokazuje i primjer iz igračke karijere kada se na parketu potukao s igračima Denver Nuggetsa, iako je redovito izgledao kao dječak pored ostalih košarkaša.

Khabib opet zbunio milijune navijača svojom objavom i fotografijom: Ide na sastanak s UFC-om

"Ovo mi vraća uspomene. Kad sam bio mali, ja i brat smo stalno udarali vreću. Navukli bismo rukavice i borili se kako bismo bili spremni ako se ikada nađemo u tučnjavi", dodao je Robinson, koji uživa u boksu.

"Ovdje mogu biti svoj. Treneri me ne gledaju kao problem, što su radili dok sam bio u NBA-u. Govorili su, on je rak, on je slobodnog duga i želi raditi što hoće. Bilo je loše znati da ne mogu svaki dan biti Nate Robinson. Ovdje mi daju slobodu da budem što želim", rekao je.

Vidjet ćemo kako će se Robinson snaći u novom sportu. Dolazi iz sportske obitelji - otac mu je bio NFL igrač - a njegove fizičke predispozicije su nevjerojatne. Na videima koje objavljuje vidi se i da se doveo u zavidnu formu za meč.

"Toliko puta su me već svi otpisali. U NBA-u sam morao sve razuvjeriti. Morao sam igrati s teretom na leđima svaku utakmicu. Ljude sam morao probuditi i pokazati im kakav sam radnik", rekao je.