FIGHT!
FIGHT!

Poznato tko će uskočiti umjesto Antonija Plazibata na Gloryjevu Grand Prixu

Nordine Mahieddine borit će se umjesto Antonija Plazibata na Grand Prixu.

Antonio Plazibat (Foto:Ante Cizmic/Cropix)

Najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat otkazao je nastup na Gloryjevu Grand Prixu, a umjesto njega na turniru osam najboljih teškaša nastupit će Francuz alžirskih korijena Nordine Mahieddine.

Hrvatski borac trebao je nastupiti na GLORY Heavyweight Grand Prixu koji će se 9. ožujka održati u GelreDomeu u Arnhemu, međutim još uvijek se nije posve oporavio od loma ruke koji je zadobio u meču s Tariqom Osarom u lipnju prošle godine u Rotterdamu.

VIDEO Plazibat zbog ozljede otkazao povratnički nastup: "Ruka će mi zacijeliti, ali..."

Iz Gloryja su objavili da će Plazibatovo mjesto zauzeti 34-godišnji Nordine Mahieddine.

Na jednodnevnom turniru osmorice nastupit će "kralj kickboxinga" Nizozemac Rico Verhoeven, Tariq 'Cookie' Osaro, Levi Rigters, Uku Jurjendal, Bahram Rajabzadeh, Nabil Khachab, Sofian Laidouni i Mahieddine. Pobjedniku turnira pripast će 500.000 dolara nagrade.

Antonio Plazibat se vraća u Gloryjev ring: Dobio pozivnicu za turnir osmorice

Verhoeven je dugogodišnji vladar Gloryjeve teške kategorije, a njegova titula prvaka na ovom turniru neće biti pod upitnikom. Verhoeve,n naime, ne može izgubiti pojas na tom turniru, neovisno o plasmanu koji ostvari na Grand Prixu.

Iz Gloryja su koncem prošle godine objavili kako je Verhoeven potpisao novi, trogodišnji ugovor za Glory.

FOTO Plazibat otkrio da mora na operaciju: Pokazao rendgensku snimku slomljene ruke

Verhoeven je duže od dvije godine izbivao iz Gloryjeva ringa, a vratio se početkom studenog kada je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Tariqa Osara i obranio pojas prvaka teške kategorije.

Podsjetimo, Osaro je u lipnju ove godine u Rotterdamu pobijedio Plazibata i tako dobio priliku boriti se za naslov protiv Verhoevena.