FIGHT!
FIGHT!

Kakav obrat! Hrgović i Dubois u subotu će se ipak boriti za privremeni pojas!

Filip Hrgović i Daniel Dubois boksat će za pojas privremenog prvaka teške kategorije po IBF-u.

Filip Hrgović (Foto:Profimedia)

Kakav obrat u boksačkom svijetu! Iako se činilo da Filip Hrgović i Daniel Dubois neće boksati za IBF-ovu titulu, sad stiže vijest kako će njihov subotnji obračun ipak biti za pojas. Pa makar privremeni.

IBF nije oduzeo pojas novom vlasniku Oleksandru Usyku, ali je ipak smislio rješenje – borba Hrge i Duboisa bit će za privremeni IBF-ov teškaški pojas. Moguće je čak i da pobjednika imenuju pravim prvakom.

Hrgović poručio Duboisu: ''Školovat ću te u subotu, a ako me pobijediš, idem u mirovinu!''

IBF još razmišlja što učiniti s Usykom, odnosno hoće li mu oduzeti pojas ili ne, a dogodi li se to na kraju, pobjednik subotnje borbe postat će punopravni IBF-ov prvak teške kategorije.

Hrgović se prije nekoliko dana na konferenciji za medije zakačio s kolegama uvjeravajući ih kako će njegova i Duboisova borba ipak biti za pojas.

VIDEO Alen Babić o odnosu s Filipom Hrgovićem: "Taj dečko je totalni idiot, prirodno je glup"

Mnogi su ga uvjeravali kako to nije slučaj dodajući kako je za tu situaciju kriv sam sport, jer u ovom sustavu borci ni sami više ne znaju zašto boksaju, no čini se kako je Hrga ipak znao nešto više kad je govorio kako će se u subotu boriti za titulu.

Osvoji li Hrgović IBF-ov pojas, puno će lakše dobiti priliku protiv velikog imena, iako dolazi s malog tržišta kakvo je ono hrvatsko. Tko zna, možda već ove godine protiv Joshue na Wembleyju…