FIGHT!
FIGHT!

Prva Hrvatica u UFC-u: "Uzor mi je bila Valentina Ševčenko, ali sad ću je morati početi analizirati"

Ivana Širić Petrović postala je prva Hrvatica u UFC-u.

U ožujku se u UFC vratio Jon Jones, a sad je na redu povratak najvećeg borilačkog sportaša svih vremena, bivši dvostruki prvak Henry Cejudo vraća se na UFC-u 288 protiv Aljamaina Sterlinga u borbi za pojas prvaka bantama, koju ćete moći pratiti u izravnom prijenosu na gol.hr-u u nedjelju od četiri ujutro.

U sjeni njegova povratka profi sportu, domaću MMA scenu prodrmala je vijest kako je UFC potpisao prvu hrvatsku borkinju Ivanu Širić Petrović. S njom je nekoliko minuta uhvatio Vlado Boban za Lucky Punch.

"Odličan je osjećaj. Mislila sam da je sve san, ali mi je polako sam shvatila kako je istina. Dobila sam prvu suparnicu u UFC-u. Znam da je udaračica, voli raditi u klinču, ali moja su najjača snaga rušenja i borba u parteru pa pretpostavljam da već znate što će nam biti plan u toj borbi“, rekla je u uvodnim minutama razgovora.

"Potpisala sam ugovor na četiri borbe. Iskreno, vidim se u vrhu kroz godinu dvije. Vidim po sebi da evoluiram iz borbe u borbu. Potrebna mi je ova borba kako bi se navikla na UFC i njihove borkinje. Vidim se na vrhu relativno brzo. Vidim se i sa pojasom definitivno.“

"Uzor mi je bila Valentina Ševčenko, ali moram prestati to govoriti jer smo sad ista kategorija, moram je početi analizirati jer možda ću se morati uskoro boriti protiv nje“, podvukla je.

Više o ovoj temi, ali i ostalim aktualnostima vezanim za spektakularni UFC 288 pogledajte u novoj epizodi Lucky Puncha:

Više o