FIGHT!
FIGHT!

Hladan tuš za Hrgovića: Želi ostvariti san, a prijeti mu duža suspenzija

Filip Hrgović uskoro bi se mogao naći pred velikom odlukom.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Želja Filipa Hrgovića da nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine te ostvari san o zlatnoj olimpijskoj medalji možda je upravio udarila u zid. Razlog nisu razmirice u domaćem boksu, već najava predsjednika WBC-a Mauricia Sulaimana.

Čelnik jedne od četiriju najvažnijih boksačkih federacija najavio je drastične sankcije za profesionalce koji se okušaju na Olimijskim igrama. On se i ranije oglašavao u vezi s tim te je žestoki protivnik sudjelovanja profesionalnih boksača na Igrama, gdje se od prije pet godina smiju natjecati boksači koji više nisu u amaterskom boksu.

Hoće li Hrgović nastupiti na Olimpijskim igrama? "Zlato je moj san od djetinjstva"

"WBC se strogo protivi dozvoli profesionalnim boksačima da nastupaju na Olimpijskim igrama. To je nešto neprihvatljivo i tako bi se prema tome trebali postaviti svi boksački fanovi i stručnjaci u svijetu. Olimpijski amaterski boks nešto je potpuno drukčije. To su dva suprotna sporta i opasno je igrati se s time. Ne smijemo to dopustiti'', poručio je Sulaiman, čije riječi prenosi Fightsite.

"Ako neki profesionalni boksač, uključujući prvake i bivše prvake, odluči sudjelovati na idućim Olimpijskim igrama, bit će kažnjen s minimalno dvije godine suspenzije od strane WBC-a."

Ove riječi sigurno će odjeknuti u timu Filipa Hrgovića jer naš najbolji boksač baš u toj federaciji drži pojas ''internacionalnog prvaka''. Ako Hrgović ustraje u svojoj ideji, morat će se očito odreći pojasa, ali i nastupa u spomenutoj federaciji.

Filip Hrgović osuđen zbog uvreda: "Konju retardirani, mrtvu majku ti je...!"

Manje brige oko ove najave čelnika WBC-a ima svjetski prvak Andy Ruiz, koji drži pojasove WBO, WBA i IBF federacija. Upravo je on podigao pravu buru u svijetu boksa izjavom kako bi htio nastupiti na OI-ju za Meksiko ako mu ugovori to dopuštaju.

Hrgović bi se tako mogao čak i odreći pojasa, kao i nastupa u WBC-u, no problem bi mogao biti ako se i ostale federacije odluče na takav potez.