FIGHT!
FIGHT!

Ngannou ušao u ring Furyju par minuta poslije nokauta: Potvrdili kako će se boriti u "dosad neviđenoj borbi"

Tyson Fury potvrdio je kako će se boriti s UFC-ovom teškaškom zvijezdom Francisom Ngannou u "nikad prije viđenoj“ borbi unatoč tome što se umirovio iz boksa.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Britanski boksač Tyson Fury navijačima je bacio bubu u uho s borbom za sva vremena protiv UFC-ovog teškaškog prvaka Francisa Ngannoua samo nekoliko trenutaka nakon što je poslije nokauta protiv Dilliana Whytea natuknuo kako bi se mogao umiroviti.

UFC-ov prvak pogledao je uz ring Furyjevu uspješnu obranu WBC-ovog pojasa protiv Dilliana Whytea, kojeg je poslao na spavanje savršenim aperkatom u šestoj rundi.

Borit će se po hibridnim pravilima

Nekoliko trenutaka kasnije završio je u ringu i nastavio navijače provocirati svojom mogućom tranzicijom u svijet boksa. A kad su se našli u ringu, brzo su započeli s dogovorima za obračun u zajedničkom intervjuu za ESPN.

"Bit će to eksplozivna borba kad se dogodi“, započeo je Fury.

"Saznat ćemo tko je najopakiji čovjek na kugli zemaljskoj“, uzvratio je Ngannou.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Kamerunac je trenutačno u okršajima s UFC-om oko ugovora jer je odbio novu ponudu Dane Whitea za produljenje. Ne mogu se dogovoriti jer Ngannou traži klauzulu da može dogovoriti boksački meč kad god želi, a tražio je i povišicu od UFC-a po pitanju honorara koji mu isplaćuju po borbi.

Vjerojatno sljedeće godine

Do kraja godine više se neće boriti jer je prošli mjeseci operirao ligamente koljena, međutim u razgovoru za BT sport kaže kako je uvjeren da će se dogodine boriti s Furyjem.

"Definitivno negdje u 2023. godini. Ta će se borba dogoditi. Krajem tekuće godine znat ću točno gdje stojim, riješit ću svoj status i početi se pripremati. Fury protiv Ngannoua u Africi. To bi bilo najbolje rješenje. Gužva u džungli 2“, podvukao je.

U isto je uvjeren i njegov američki promotor Bob Arum.

"Očigledno bi to bila golema borba i ne bi trebalo biti previše problema oko dogovaranja tog obračuna jer su obojica Ngannou i Fury s ESPN-om. Jedino ne znam kakva je Francisova situacija s ugovorom“, rekao je boksačkom reporteru Lanceu Pugmireu

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.