FIGHT!
FIGHT!

Cro Cop danas protiv Martineza traži nastavak rekordnog niza nepobjedivosti!

Niz nepobjedivosti Mirka Filipovića traje već pet godina!

Cro Cop u borbi protiv JDS-a (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Danas se Mirko Filipović vraća se u ring u tjednima unaprijed rasprodanoj, mitskoj Saitama Areni u Japanu. Njegov suparnik na Rizinu 13 bit će Amerikanac Roque Martinez, a izravni prijenos borbe možete gledati u  GOL.hr-u od 10:15, te u snimci na Novoj TV nakon Supertalenta.

Cro Cop se vraća borbama svega nekoliko mjeseci nakon što je potrgao ligamente koljena, a bit će mu to prilika da upiše i devetu uzastopnu pobjedu. Nikada do sada u karijeri Mirko nije nanizao osam pobjeda zaredom, kao što je to napravio u posljednjih pet godina.

Impresivno zvuči podatak da Mirko nije izgubio od studenog 2013. godine, kada ga je gušenjem zaustavio Oleksij Olinik, Rus kojeg smo prije 10-ak dana gledali kako guši Marka Hunta.

Nakon tog poraza, 11. u MMA karijeri, Cro Cop je upisao osam uzastopnih pobjeda, a sedam od njih stiglo je u Japanu, njegovoj drugoj domovini kako voli nazivati zemlju izlazećeg sunca.

Devet mjeseci nakon poraza od Olinika, Mirko je slavio protiv Japanca Satoshija Ishiija, dečka kojem je danas mentor u dvorani na Borčecu. Slavio je protiv njega u kolovozu i prosincu 2014. godine, oba puta prekidom u 2. rundi.

Četiri mjeseca kasnije uslijedio je veliki revanš protiv Gabriela Gonzage u jedinoj borbi koja je održana na europskom tlu. Cro Cop je slavio tehničkim nokautom u 3. rundi, nakon što je zaredao udarcima laktovima i šakama. U rujnu 2015. Mirko je u prvoj rundi ugušio malo poznatog Hyun Man Myunga i osigurao si nastup u završnici Rizinovog World Grand Prixa 2016. godine.

U četvrtfinalu je bio bolji od opasnog Muhammada Lawala tehničkim nokautom u 2. rundi. U polufinalu na Staru godinu 2016. sredio je Baruta Kaita također tehničkim nokautom, da bi u finalu nokautirao iranskog suparnika Amira Aliakbaria u prvoj rundi.

Mirko je nakon toga izbivao iz ringa punih godinu dana, ponajviše iz razloga što je obznanio novi odlazak u mirovinu. No, nije izdržao i vratio se. Ponovno na Staru godinu u Saitama Areni Mirkov suparnik bio je japanski veteran Tsuyoshi Kohsaka, koji je izdržao svega 60-ak sekundi na nogama. Nokaut je bio brutalan!

U svibnju ove godine Cro Cop je trebao debitirati u Bellatoru u revanšu protiv Roya Nelsona, međutim zbog spomenutog puknuća ligamenata do revanša nije došlo. Brzinom munje naš se legendarni borac oporavio i evo ga u novoj borbi, pripremnoj za novi oproštaj na samom kraju ove godine. Datum bi trebao biti jasan (31.12.), no protivnik je još velika nepoznanica.