FIGHT!
FIGHT!

Cormier prokomentirao situaciju u teškoj kategoriji: "Nije mi drago zbog Miočića"

Daniel Cormier smatra kako je odlazak Francisa Ngannoua loš za UFC, ali isto tako ne razumije situaciju Stipe Miočića.

Daniel Cormier i Stipe Miočić (Foto:Profimedia)

Novo vrijeme UFC-ove teške kategorije je ispred nas. Čovjek kojem se predviđalo da će postati ikona iste, Francis Ngannou, napustio je promociju i time ostavio upražnjenom poziciju prvaka.

VIDEO Pobijedio Stošića na startu karijere u UFC-u, a sad je poslao legendu u mirovinu i postao prvak poluteške

UFC je brzo reagirao i dogovorio borbu za novog prvaka. 4. ožujka na UFC 285 priredbi dogodit će se okršaj Jona Jonesa i Ciryla Ganea. Borba je to koja izgleda vrlo atraktivno, no mnogi su se odmah pitali gdje je u toj priči Stipe Miočić.

Cormier smatra da se Miočić trebao boriti za titulu

Detaljno je situaciju prokomentirao i bivši Miočićev trostruki protivnik, Daniel Cormier, ali jedna rečenica unutar toga nas je posebno zaintrigirala. On se sjetio Miočića kao čovjeka koji je zaslužio biti u ovoj borbi.

"Prije nekoliko tjedana komentirali smo najzanimljivije potencijalne borbe i rekao sam da me najviše uzbuđuje Ngannou protiv Jonesa. Bila bi to sjajna borba zbog svega što donosi. Sad u Cirylu Ganeu je Jones dobio vjerojatno stilski težu borbu", rekao je Cormier, dodavši:

"Da se razumijemo. Ne sviđa mi se što je Francis napustio UFC. Drago mi je što je Jones u teškoj kategoriji. Također mi je drago što se bori protiv Ganea. Nije mi drago što je Stipe Miočić na neki način ispao iz priče oko titule. Znam koliko su naporno u UFC-u radili da zadrže Francisa, ali nisu uspjeli."

Miočić želi pobjednika u srpnju

Za Miočića prvobitno nije bilo poznato gdje je problem i je li mu borba ponuđena, no Dana White je izjavio da je u kontaktu s njim.

Stipe Miočić se javio i odlukom o nastavku karijere oduševio sve svoje fanove

Nedugo nakon što je ova borba objavljena Stipe se javio na Twitteru, rekavši kako mu se sviđa datum ove borbe te kako očekuje pobjednika u srpnju. Trenutno ne znamo je li to nešto što mu je UFC obećao ili je samo njegova želja.

Ono što znamo je da se puno toga može u ožujku dogoditi zbog čega srpanj trenutno u postotku ne izgleda kao najrealnija opcija.

Dok ne saznamo kakva je zapravo situacija oko Stipe, iz jedne njegove Twitter objave možemo samo nagađati.

Gol.hr i ove će godine prenositi veliki broj UFC priredbi, krenuvši već idućeg vikenda, s UFC 283 priredbom koju predvodi borba za naslov poluteške kategorije između Glovera Teixeire i Jamahala Hilla.