FIGHT!
FIGHT!

Babić najavio veliki meč koji ga očekuje: "Hvala vam što sam autsajder, posebno jer se više ne borim samo za sebe"

Alen Babić i Johnny Fisher borit će se 6. srpnja u Londonu.

Alen Babić (Foto:YouTube)

Nije trebalo dugo vremena od poraza u meču za svjetsku titulu, da Alen Babić dobije priliku boksati u velikom meču. Nakon što se uspješno vratio pobjedom protiv Stevea Robinsona, Savage će u ring velikoj britanskoj nadi, Johnnyju Fisheru.

Meč je to u kojem ima priliku prekinuti hype koji se oko sjajnog Fishera gradi te tako sebe vratiti među najveće zvijezde britanskog boksačkog neba. Ali, posao je težak, što je i Babić sam svjestan.

Babić vjeruje u svoje iskustvo

Ipak, kako je na današnjoj službenoj konferenciji za medije najavio, ima nešto što njegov protivnik ne posjeduje.

 "Johnny Fisher je sjajan boksač, ali je još uvijek mlad boksač. Ja imam stotinu amaterskih mečeva koji bi bili teški i za mene i za njega. Imao sam 12 profesionalnih profesionalnih mečeva i prošao sam kroz sve osim jednog. Znam što ovakva prilika donosi i kakav je na njemu pritisak, zato sam odmah prihvatio. Ovaj meč je meni dar s neba", rekao je Babić, dodavši da Fisher ne donosi ništa s čime nije upoznat:

"13 godina borim se na elitnom nivou, bio sam jedan meč od Olimpijskih igara. Borio sam se protiv svih boraca, on nije, on to ne poznaje. Vrlo je mlad i imao je deset godina kad sam se ja počeo boriti protiv velikih i snažnih udarača."

Čeka ga neprijateljska atmosfera

Englezi ga vole, ali ne toliko koliko svog popularnog boksača, budući da Fisher rekordno brzo rasprodaje ulaznice gdje god da se njegov meč dogovori. Tako je već sad jasno da Alena čeka puna dvorana njegovih navijača.

"Znam da dolazim na neprijateljski teritorij i ja sam autsajder u ovom meču. Bio sam favorit u jednom meču, meču za titulu i to me umalo uništilo. Hvala vam što sam veliki autsajder", rekao je.

Upitan je i zna li da je istog dana moguća utakmica četvrtfinala Europskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Engleske.

"Volim Englesku i neću odgovoriti na to pitanje", diplomatski je rekao.

Ne želi nokaut, želi deset rundi

Ono što očekuje od meča također je najavio na zanimljiv način.

"Drago mi je što se borim protiv nekoga protiv koga me ljudi žele vidjeti. Cilj mi je dati Savagea na pravi način, očekujem isto od Johnnyja i da pružimo deset prekrasnih rundi", sjajno zvuči najava.

A što se tiče prognoze meča, na nju nije bio spreman. Očito više nije netko tko će govoriti da je spreman razbiti bilo kojeg protivnika, odnosno naučio je vrijednu lekciju.

"Ne znam, ovo je svakako najbolje ili najgore vrijeme za boriti se protiv Savagea. Kad sam se osjećao najbolje, kad sam bio uvjeren da mogu pobijediti bilo koga, izgubio sam u drugoj rundi. Sad se osjećam bolje nego ikad, a i kod kuće imam suprugu, imam ljude za koje se trebam boriti. A uvijek se govorilo da se u boksu ne možeš dugo boriti samo za sebe", rekao je, dodavši da ne bi volio da se dogodi nokaut:

"Volio bih da borba ode do sudačke odluke, imao sam samo jedan takav meč i to je najbolji meč koji sam ikad imao. Ne volim nokautirati ljude, volim sudačke odluke ili ono što volim najviše, kad sudac uskoči i spasi borca da ga ozbiljno ne ozlijedim."