FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DVOSTRUKI PROGRAM?

Alen Babić protiv Engleza isti dan kad i Hrvatska protiv Engleske? Da, itekako je realno!

Očekuje li nas 6. srpnja dvostruki sportski spektakl? Iskreno, nemamo ništa protiv da bude baš tako!

Alen Babić i Johnny Fisher (Foto: YouTube)

Nešto više od mjesec dana preostalo je do velike boksačke priredbe koju će u Londonu predvoditi Alen Babić. Hrvatski teškaš borit će se protiv najveće britanske nadolazeće zvijezde i čovjeka koji već sad rasprodaje dvorane gdje god nastupao, Johnnyja Fishera.

Bit će taj 6. srpnja velika večer za borilački sport, posebno u Engleskoj, budući da se priredbe Matchroom Boxinga gotovo pasionirano prate. 

Očekuje li nas dvostruki spektakl?

No, mogla bi to u Hrvatskoj i Engleskoj biti dvostruka velika noć, s dva velika međusobna okršaja.

Naime, itekako je realno da Babić i Fisher boksaju samo dva ili tri sata nakon utakmice četvrtfinala Europskog nogometnog prvenstva koju bi odigrali Engleska i Hrvatska.

Da, nije pošteno gledati toliko unaprijed i Vatrene već bacati među osam najboljih, no u redu je pogledati što se može dogoditi i to zapravo itekako realno. 

Englezi prvi u grupi, Vatreni drugi...

Dakle, Hrvatska bi protiv Engleske zaigrala 6. srpnja od 18 sati u Düsseldorfu kad bi se poklopile neke itekako realne okolnosti.

Engleska bi morala osvojiti svoju skupinu C, u kojoj se nalaze zajedno s Danskom, Srbijom i Slovenijom, a nakon toga slaviti u osmini finala, gdje ih čeka netko od trećeplasiranih momčadi.

Hrvatska bi trebala završiti drugoplasirana u svojoj skupini B, što je epilog koji itekako svi pozdravljamo, a nakon toga slaviti protiv drugog iz skupine A.

Takav raspored utakmica djeluje sjajno ako bi Njemačka osvojila skupinu A, kao što se očekuje. Za drugo mjesto u njoj bi se ravnopravno trebali boriti Švicarska, Mađarska i Škotska, a tko god tamo završi, to je itekako prolazan protivnik pa čak se usudimo reći i da bi naša reprezentacija ponijela status favorita u tom susretu.

A onda bi uslijedilo četvrtfinale protiv Engleza. Iako povijesno s njima ne stojimo najbolje, ono polufinale iz Rusije, ali i pobjeda 2007. na Wembleyju su većini hrvatskih navijača među najdražim utakmicama pa bi vjerojatno svi pozdravili i novi susret s družinom Garetha Southgatea. 

Izboriti polufinale Europskog prvenstva, a onda navečer navijati za Babića, kojeg bi ta pobjeda sigurno dodatno okuražila? Može, gdje da potpišemo?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL