Košarka
Košarka

Veliki udarac za Srbiju uoči Olimpijskih igara: Ove im se Jokićeve riječi sigurno neće svidjeti

Nikola Jokić osvrnuo se na poraz od Minnesote te se dotaknuo i srpske reprezentacije

Nikola Jokić (Foto:Afp)

Branitelji naslova Denver Nuggetsi poraženi su u polufinalu Zapadne konferencije od Minnesota Timberwolvesa. Unatoč velikoj prednosti u prvom poluvremenu, Nuggetsi nisu uspjeli odoljeti snažnom povratku Minnesote i izgubili su s 98:90.

MVP lige Nikola Jokić imao je izvedbu kakva se mogla i očekivati s obzirom na njegovo lice tijekom prošlog okršaja ovih dviju sastava: 34 poena, 19 skokova i 7 asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Jamal Murray bio je jedini drugi igrač Denvera s dvoznamenkastim brojem poena (35), dok su ostali igrači bili neefikasni.

Jokić: "Bili su gladniji od nas"

Jokić je nakon utakmice preuzeo odgovornost za poraz istaknuvši slab šut za tri i dominaciju Minnesote na skokovima:

"Pogađali su, imali su puno ofenzivnih skokova, a mi smo promašili puno otvorenih šutova. No događa se da ponekad promašiš, a mi smo danas promašili puno. Nije samo do nas, i oni su odigrali dobru obranu, zato i imaju najbolju obranu u NBA-u."

Srpski košarkaš također je priznao da su druge ekipe u ligi bile gladnije i motiviranije od Denvera ove sezone: "Teško je obraniti naslov", rekao je Jokić. "Moramo se poboljšati na individualnoj razini i kao momčad ako želimo sljedeće godine osvojiti naslov."

Na pitanje o utjecaju poraza na igrače i načinu na koji će se Denver vratiti na pobjedničke staze u sljedećoj sezoni, Nikola Jokić iskreno je odgovorio:

"Imali smo sedam utakmica i, ako su nas dobili, onda su bolji i trebamo im čestitati," rekao je Jokić. "Puno je talenata u ligi i jednostavno morate biti savršeni da biste osvojili naslov."

Nema povratka u reprezentaciju?

Upitan je i o mogućnosti povratka u košarkašku reprezentaciju Srbije, koja će ovoga ljeta nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Turnir počinje 28. srpnja, a prva utakmica Srbije je protiv SAD-a.

"Ne znam, prijatelju, vidjet ćemo. Moram razmisliti o tome", rekao je košarkaš, koji je prošle godine propustio nastupiti na Svjetskom košarkaškom prvenstvu.

Jokić je posljednji put nastupio za košarkašku reprezentaciju Srbije u rujnu 2022. godine.

Cup tree provided by Sofascore

 

Više o