Košarka
SPORTOVI
Košarka
JE LI OVO MOGUĆE?

Jokić i aktualni NBA prvaci ispali na nevjerojatan način: Ovo se ne viđa često

Denver Nuggetsi oprostili su se od pokušaja obrane titule.

Nikola Jokić i Jamal Murray (Foto: Afp)

Košarkaši Minnesote Timberwolvesa preokrenuli su zaostatak od 20 koševa iz treće četvrtine u pobjedu 981.90 nad aktualnim NBA prvacima Denver Nuggetsima i tako ih u sedmoj utakmici drugog kruga doigravanja zaustavili na putu prema obrani naslova.

Nuggetsi su prvo poluvrijeme završili s 15 koševa prednosti (53:38), a u drugoj minuti treće četvrtine došli i do okruglih +20 (58:38). No gosti iz Minnesote već do kraja trećeg dijela uspjeli su zaostatak smanjiti na samo jedan koš (67:66), a onda su u četvrtoj četvrtini došli do velikog preokreta i drugi put u klupskoj povijesti izborili plasman u finale Zapadne konferencije.

Wolvesi u finalu Zapada s Dončićevim Mavsima

Po 23 koša za pobjedničku momčad postigli su Jaden McDaniels i Karl-Anthony Towns, koji je uz to imao i 12 skokova, dok je Anthony Edwards ubacio 16 poena uz osam skokova i sedam asistencija. Značajnu ulogu u preokretu odigrali su i Naz Reid s 11 koševa te Mike Conley s 10 poena i osam skokova.

Kod Denvera su se istaknuli samo Nikola Jokić s 34 koša, 19 skokova i sedam asistencija te Jamal Murray sa 35 poena. Ostatak momčadi zajedno je ubacio 21 poen.

Minnesota će u finalu Zapadne konferencije igrati protiv Dallasa, uz prednost domaćeg terena, koja se u seriji protiv Denvera nije pokazala ključnom jer su Timberwolvesi tri od četiri pobjede ostvarili na gostujućem terenu, uključujući i posljednju u odlučujućoj, sedmoj utakmici.

Timberwolvesi će u prvoj utakmici finala Zapada ugostiti Maverickse u Minneapolisu, u noći sa srijede na četvrtak (2:30).

Boston i Indiana u finalu Istoka

U finalu Istočne konferencije sastat će se Boston Celticsi i Indiana Pacersi. Njihova će serija započeti prvom utakmicom u Bostonu, koja će biti odigrana u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu (2 sata).

Košarkaši Indiane plasirali su se u finale Istočne konferencije, u odlučujućoj sedmoj utakmici Indiana je u gostima pobijedila New York 130:109.

Posljednji put Indiana je tako daleko dogurala 2014. godine kada je poražena od Miami Heata u finalu Istoka 2:4. Sezonu ranije također je igrala konferencijsko finale te je opet poražena od istog suparnika 3:4.

Svi igrači prve petorke Indiane postigli su 17 ili više poena. Tyrese Halliburton postigao je 26 uz šest asistencija i 6:12 za tri poena. Po 20 su dali Pascal Siakam i Andrew Nembhard, s tim da je potonji imao šest asistencija i pet skokova.

Cup tree provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX