Košarka
Košarka

Matković fenomenalan, hrvatski košarkaš fascinirao Amerikance: Drugi pick drafta potpuno podbacio

Karlo Matković postigao je 25 koševa te je bio najbolji igrač New Orleans Pelicansa koji su poraženi sa 90:85 od San Antonio Spursa

Karlo Matković (Foto:Afp)

Hrvatski košarkaš Karlo Matković postigao je 25 koševa uz dva promašaja iz igre te bio najbolji igrač New Orleans Pelicansa koji su poraženi sa 90:85 od San Antonio Spursa u dvoboju Ljetne lige u Las Vegasu.

Matković je na parketu proveo manje od 25 minuta, imao je šut 11/13, a pogodio je i dvije trice iz tri pokušaja. Tome je dodao pet skokova, jednu asistenciju, jednu ukradenu loptu i tri blokade.

Enzo Fernandez progovorio o spornoj snimci: "Ponijela me euforija!"

Ovakva predstava će sigurno zadovoljiti njegove nove poslodavce, s kojima je dogovorio trogodišnji rookie ugovor vrijedan 4,9 milijuna američkih dolara.

U prijašnja dva poraza Pelicansa na turniru u Las Vegasu, Matković je imao skromniji učinak od 10 koševa protiv Orlanda te osam poena protiv Minnesote.

Iz preostalih utakmica Ljetne lige valja spomenuti kriminalno lošu partiju Alexandrea Sarra, drugog picka ovogodišnjeg drafta. Mladi Francuz za svoje Washington Wizardse upisao je nula poena, devet skokova i dvije asistencije, uz povijesno loš šut iz igre - 0/15.

Francuzi pišu o Rakitiću i Hajduku: Poznati sportski dnevnik najavljuje transfer

Dinamo bacio oko na prvog topnika švicarske lige: Traži ga i turski velikan