Košarka
Košarka

I Hrvat sudjelovao u incidentu koji obilazi svijet: Jedini igrač Reala kojeg navijači Partizana vole

Mario Hezonja bio je jedan od najboljih u redovima Real Madrida protiv Partizana.

Mario Hezonja (Foto:Afp)

Nakon velike pobjede Partizana kod Real Madrida najviše se priča o prekidu utakmice i makljaži na parketu, u kojoj je sudjelovao i hrvatski košarkaš Mario Hezonja.

Sve je počelo nakon čvrstog prekršaja Sergija Llulla nad Kevinom Punterom, prvo naguravanje, a onda i tučnjava nakon što je Guerschon Yabusele izveo hrvački zahvat nad košarkašem beogradskog sastava Danteom Exumom.

Na početku tučnjave Punter je napao Džanana Musa, a njemu je u pomoć priskočio hrvatski košarkaš. Pokušao je obraniti svog suigrača od nasrtaja Puntera i smiriti situaciju, ali sve je eskaliralo.

VIDEO Divljački potez na utakmici Reala i Partizana: "Ovo nikad nisam vidio, to je za zatvor"

Zbog toga je utakmica prekinuta, a suci su na temelju pregledane snimke isključili nekolicinu igrača, među njima i Hezonju. Zanimljivo, među isključenim košarkašima nema Sergija Llulla, koji je sve zakuhao nepotrebnim faulom na početku.

Hezonja zaradio ovacije Partizanovih navijača

Ne tako davno Hezonja je zaradio ovacije beogradske publike, koja mu nije zaboravila izjavu iz 2012. godine. Tada je kao 17-godišnjak potpisao za Barcelonu, a na stolu je imao i ponudu Partizana.

"Čuo sam da me Duško Vujošević želi dovesti u Partizan, u igri su i Barcelona i Cibona i neki klubovi iz Grčke i Turske. Od svih tih klubova Partizan mi je najdraži, draži od Cibone, jer takve navijače nema nitko.

VIDEO Raul pratio makljažu iz prvih redova: Ustao sa stolice pa krenuo prema košarkašu Partizana

Kad tamo istrčiš, to te tjera da daš 300 posto. Osim toga, zna se da su na cijelom Balkanu, a i šire, najbolji u radu s mladim igračima. Bio bi to dobar potez za mene. Hrvati bi mi vjerojatno zamjerili, ali to me ne zanima", pričao je tada Hezonja.

Zanimljivo, pred sam početak dvoboja u Madridu srpski su navijači pred dvoranom samo jednog igrača Real pozdravili ovacijama - dakako, Hezonju...

Snimku tučnjave možete vidjeti OVDJE.