Košarka
Košarka

LeBron se pojačava: Vraća se dvojac koji je žario i palio NBA ligom

Cavaliersi će vjerojatno na deficitarnu poziciju dovesti starog LeBronovog suigrača i prijatelja.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Prema informacijama poznatog NBA insajdera Adriana Wojnarowskog, Dwyane Wade je blizu potpisa s Cleveland Cavaliersima, a posao bi mogao biti gotov već u srijedu.

Wade je postigao dogovor s Chicago Bullsima oko otkupa ugovora. Proces će biti gotov u srijedu kada će Wade postati slobodan igrač, a očekuje se da će isti dan potpisati s Cavsima. Ugovor koji bi trebao dobiti je veteranski minimalac u iznosu od 2,3 milijuna dolara za jednu sezonu.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Wade bi se u novom klubu ponovno udružio sa svojim dobrim prijateljem LeBronom Jamesom. Ovaj dvojac igrao je zajedno u Miami Heatu gdje su činili jedan od najjačih tandema NBA lige. Zajedno su osvojili dva naslova i još dva puta igrali u finalu.

Wade je razmišljao o povratku u Heat nakon jedne sezone u Bullsima, ali ipak je prevagnula želja za borbom za četvrti naslov u karijeri. Osim Cavsa, u igri su bili San Antonio Spursi i Oklahoma City Thunder, koji se na kraju pojačao Carmelom Anthonyjem.

U momčadi Cavaliersa Wade će zajedno s Derickom Roseom krpati mjesto Isaiaha Thomasa, igrača pristiglog u tradeu za Kyrieja Irvinga, koji će zbog ozljede izbivati s parketa barem do siječnja.

Prošle sezone Wade je ubacivao 18 koševa po utakmici, a u karijeri je na prosjeku od 23,3 koša po utakmici. Prema izvorima iz NBA lige, odrekao se osam milijuna dolara da bi od Bullsa dobio slobodne papire.